Задържаха един от "Ловците на педофили"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:58 / 27.10.2021
672
Арестуваха един от "ловците на педофили" в интернет. Предполага се, че това се е случило по сигнал на някои от заловените от учениците потенциални педофили.

От полицията потвърдиха за NOVA, че 17-годишният Ален е бил задържан. Обвинението, което е било отправено към него, е за нанасяне на телесна повреда. Сега предстои Софийската районна прокуратура да реши и установи дали това се е случило в действителност. 

 

"Задържаха ме вчера, вследствие на две жалби. Има двама души, които сме хванали, като само за единия сме публикували клип. Наясно съм кой е подал жалбата срещу мен", обясни Ален.

За човека, подал жалбата, уточни, че не се е стигало до физическа саморазправа с него. "Мисля, че той е бил финансиран от някого и това е целенасочено. Смятам, че е атака срещу нас - въпрос на интереси", каза той. 

Освен него, задържани още били момиче и момче. "Същевременно, друго момче трябваше да бъде задържано, но не беше в София. Останахме в Първо РУ около 8-9 часа. Пуснаха ни вследствие на граждански протест. По двама полицаи ни взеха от домовете. Когато отидохме първо започна разпит. След това ни вкараха в ареста", добави момчето.  

Ален разказа, че е имало и втори разпит, който определи като нещо интересно - детска психоекспертиза по телефона. "Разследващият полицай отвори телефона си, влезе във видео разговор с човек, който се представи за психолог, и започна да ни пита за ситуацията. С цел да определи дали сме психически стабилни, или не. Очевидно това не е психотест. Искаха да изкарат сведения, които преди не сме дали", каза още той.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ново проучване: Огромна разлика между основните претенденти за вл...
Как да извадим скица на недвижим имот: Колко струва услугата и за...
Знаете ли какво е камелина? Чисто новата култура се отглежда и у ...
Българин загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Колко ще ни струват компотите тази година?
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).