Задържаха оръжия и експлозиви, достатъчни за голям терористичен акт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:07 / 03.12.2016
1443
Спецполицаи са задържали рекордно количество наркотици в рамките на 48 часа. Разкрита е и престъпна група, подготвяла оръжие за изнасяне в Европа. Това стана ясно от брифинг на полицията и прокуратурата.

Престъпната група е работила в района на Стара Загора. Петимата са притежавали нелегално оръжие, капсулдетонатори и експлозиви. Двама от тях са били служители на оръжеен завод, като от полицията не уточниха кой е той.

Главният секретар на МВР Георги Костов посочи, че задържаното оръжие и експлозиви са достатъчни за провеждането на изключително мащабен терористичен акт и не се изключва възможността задържаното оръжие да е предвидено за тази цел. От ГДБОП съобщиха, че арсеналът е подготвян за сделка с международно участие. Не пожелаха да съобщят към коя държава е трябвало да поеме, тъй като операцията се провежда в партньорство с международните служби.

Сред откритите оръжия и боеприпаси са 14 пистолета, 6 пушки, пет цеви, 556 патрона, гилзи, пълнители, капсул детонатори, взриватели за гранатомет и други.

Това е втори подобен арсенал, който спецполицията хваща за последните седмици.

При акция в Студентски град властите са задържали 80 кг хероин. 162-та пакета са на стойност 2,7 млн. лв, посочи говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. Задържани са двама. Костов уточни, че цената на заловеното количество може да скочи поне два пъти, когато стигне до улицата.

Хероинът е бил подготвян за изнасяне в Западна Европа.

От началото на годината са заловени над половин тон хероин, 100 кг кокаин и синтетични наркотици. Властите забелязват активизация на криминалния контингент предвид обстановката в страната, включително и политическата нестабилност, добави главният секретар на полицията. Той беше категоричен, че всеки опит за криминална дейност ще бъде осуетен.

Източник: bTV


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).