Задържаха турчин, минал нелегално границата ни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:09 / 04.11.2016
986
Районната прокуратура в Разград задържа за срок до 48 часа 37-годишния турски гражданин Бюлент М., който преминал незаконно границата на България - престъпление по член 279, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Мъжът е установен при полицейска проверка на лек автомобил "Мазда" на 3 ноември 2016 г. Последвало е 24-часовото му задържане по Закона за МВР, след което с постановление на Районната прокуратура в Разград срокът на предварителното задържане е удължен с 48 часа. Днес прокуратурата ще внесе искане в Разградския районен съд за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Бюлент М.

Освен турския гражданин със санкция на Районната прокуратура в Разград е задържан и 40-годишният български гражданин Ергюл Х. Той е обвинен в подпомагане на нелегално преминалия границата чужденец да пребивава в Силистра и Разград - престъпление по член 281, ал. 2, т. 1, предл. 1, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

37-годишният турски гражданинвлязъл незаконно в страната от района на Малко Търново на 30 срещу 31 октомври 2016 г. Успял да отиде в Силистра, откъдето възнамерявал да пресече отново противозаконно българската граница. Чрез свой познат в Германия той се свързал с българския гражданин Ергюл Х. С автомобила си и срещу 250 евро българинът отишъл да прибере от Силистра незаконно пребиваващия турски гражданин.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).