Задържаните при акцията в Бургас вече са 19! Разбиха и лаборатория за пико

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
15:34 / 24.01.2023
835
В резултат на мащабната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, проведена на територията на ОДМВР-Бургас са задържани общо 19 лица - осем от тях за битови кражби, осем за производство или притежание на наркотици и три лица за опит за палеж на лек автомобил, осъществен на територията, обслужвана от РУ - Несебър. Това съобщи за Burgas24.bg Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас.

Служителите от участък “Победа" при Първо РУ-Бургас са задържали две лица за притежание на наркотици, като в обитаваното от единия задържан жилище са намерени и иззети 59 пакетчета, съдържащи наркотични вещества /друсан чай/, а в жилището на втория - 100 грама /друсан чай/.

"Друсаният чай представлява обикновен чай, напръскан с различни химикали, който има действието на метамфетамин / при тестване с полев тест реагира на метамфетамин/", уточни говорителят на ОДМВР-Бургас.

В несебър е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин /пико/. Същата е била разположена в хотелски комплекс в Слънчев бряг и стопанисвана от 33-годишен криминално проявен мъж. Същият е задържан за срок до 24 часа, като му е повдигнато обвинение.

Обвинения за различни престъпления са повдигнати и на още 15 лица. Припомняме, че на територията на ОДМВР-Бургас не се наблюдава ръст на битовота престъпност, поради което полицейската операция има преди всичко превантивна насоченост.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев даде казуса с "Мама и Аз" на службите
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).