Задържаните при спецакцията в Бургас пребивали собственици на магазини и хотели

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
17:02 / 15.10.2019
3834
Бандата на Николай Мечков е пребивала собственици на хотели и магазини, за да сключват договори за охрана с фирми на техни подставени лица. Това съобщиха на брифинг разследващите от ГДБОП и Специализираната прокуратура.

Освен това тормозили конкуренти да се откажат от бизнеса си. Занимавали се и с лихварство в Бургас и региона. Членове на бандата често наемали магазини за през лятото, плащали първия наем, а след това го ползвали без пари. Когато наемодателят си търсил вноската го пребивали. Налагали психически и физически тормоз на търговци, за да зареждат хляб от посочена от тях фирма.

6 души са задържани, включително Николай Мечков и приближеният му Калоян Биберов - Кюфтето. 7-ият член на бандата е осъден на доживотен затвор без право на замяна, каза главен комисар Ивайло Спиридонов. Говорителят на спецпрокуратурата уточни, че мъжът е осъден за убийство на двама души с взрив. Затворникът комуникирал с бандата чрез мобилно приложение на нелегално внесен зад решетките телефон и е давал указания.

Затворникът, участвал в бандата на Мечков е Стоян Димитров - Толупа, научи "24 часа". Той е осъден като поръчител на атентата срещу Митьо Очите през 2001 година, когато загинаха съпругата му и брат й. Очите оцеля. Любопитното е, че Стоян Толупа е зад решетките от 17 г. Заедно с него на доживотен затвор бяха осъдени и извършителите на атентата - Иван Рибов и Кероп Погосян.

Виж коментарите (6)

Още по темата (1):
14.10.2019 Десетима закопчани при спецакцията в Бургаско! Разпитват пострадали от престъпната група!
Още новини от Национални новини:
В комисия: "Алтернативният данък" за гъбарите да отпадне, а нулев...
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
Казаха какво е състоянието на простреляното в главата 2-годишно д...
Само днес можете да си платите местните данъци и такси и да получ...
Протест пред НС: Не убивайте сектора с гъбите!
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).