Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заев: Македонският и българският народ имат обща история и минало
Автор: Екип Varna24.bg 15:36 / 15.11.2020Коментари (9)1605
©
Трябва да продължим напред. Положителните решения водят до приятелство, а отрицателните до горчивина. Никой няма право да разделя двата народа. Това заяви македонският премиер Зоран Заев при посещението си в Струмица, цитиран от БГНЕС.

По повод на казаното от Екатерина Захариева, че България не ги спира, а само отлага, Заев заяви: "Надявам се приятелска България да запази Договора за приятелство. Ако не са доволни от изпълнението на Договора, те могат 130 пъти да кажат "Не“ при 34 преговорни глави за присъединяване към ЕС".

По-рано днес външният министър Екатерина Захариева заяви: "Казваме "Не“ на започване на преговорите, а не за членство на Северна Македония в ЕС, не считаме, че към момента имат готовност да изпълняват условията да започнат преговори“.

Според Заев властите имат готовност да извършат промените в учебниците за историческите личности, за които Смесената българо-македонска комисия е постигнала съгласие.

“Двата народа имат обща история и минало. От там са се появили българският и македонски народи. От южнославянската група на езици произлизат македонският и българският. Как е възможно от общото да бъде само българско или македонско. Тук трябва да търсим решения. Политиците взимат решения. Ако те са положителни, ще бъдат изписани със златни букви, ако са отрицателни – горчивина", заяви Заев.

Той призова за мъдрост.

"Македонският народ никога не би наложил блокада или вето на българския. Сигурен съм, че и българският не иска да наложи вето на македонския“, каза Заев.

Според него много близо сме до постигането и на решение за Гоце Делчев.

"Трябва да изграждаме приятелство и да бъдем храбри“, призова Заев и добави: "Подготвих македонския народ за отрицателно решение. Ако ме питате, днес над половина са шансовете за отрицателно решение“.



Още по темата: общо новини по темата: 856
20.03.2024 »
06.03.2024 »
06.01.2024 »
13.12.2023 »
14.11.2023 »
13.11.2023 »
предишна страница [ 1/143 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Майката и детето няма как да нямат обща история. Само,че майката сме ние ,а детето са те. Когато я е имало България южно славянски езици е нямало. Имало е само български. На този език са му създали и азбука. На тази азбука пишат всичките ни дечица. Руснаци,сърби и "македонци". Велики Преслав си е в България. От него тръгва и за Охрид и за Киевска рус. И вярата и четмото и писмото. Нека каже тоя кух г*з,на какъв език е била дипломата на дядо му или баба му за изучаване на майчин език! ;) И какво е вписано,като език на първия или втория ред! Щом имаме обща история и минало,значи имаме и общ език. От Корена тръгват филизи,не обратното.Това,че говора им се е изменил за 75г.е разбираемо. И в Бесарабия говорят архаичен български,но никой не го е нарекъл бесарабски! Никой не е нарекъл и голобърдски в Голо бърдо в Албания. Никой не нарича в Австрия ,австрийски език или кипърски в Кипър. И те си имат обща история,но и езика си е общ.Демек на майката!А детето говори същия език. Е някъде по изменен,зависи на какви хашлаци е попаднал да му изкилифещят дзурлата и да лафи на лайнянски само да не е на бугарски.
Aнонимен
на 15.11.2020 г.
0
 
 
Северно македонския мобилен оператор съобщи ,че сборника”Пълна история на Македония” е изчерпана в книжарниците.затова мобилния оператор ще я изпрати чрез СМС
Aнонимен
на 15.11.2020 г.
0
 
 
Руснаците като политика са най гнусната държава на света.
Aнонимен
на 15.11.2020 г.
0
 
 
За съжаление руснаците превърнаха сърбите и македонците в еничари и там вече трудно може да се говори за България и българско! Единственото, което трябва да поискаме от македонците е: Да осъдят комунизма /социализма със Закон. Така ще отпадне руската идея за разделянето на България на отделни племена и републики; и азбуката на Блаже Конески.
0
 
 
Някому много му се ще да сме на нож с братята македонци и затуй, че хибридката му за разкол и противопоставяне е хванала дикиш потрива доволно ръчички и ги бърше във ватенката.
0
 
 
от кога е вашата история и ако продължавате да ни наричате ОКУПАТОРИ забравете за ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
Aнонимен
на 15.11.2020 г.
0
 
 
колко са подмолни само.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: