Загиналият парапланерист е внук на Григор Стоичков

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:50 / 12.01.2023
993
Младият парапланерист, който издъхна след трагичен инцидент на връх Мусала, Тома Стоичков е един от внуците на бившия вицепремиер и кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП Григор Стоичков, съобщи "24 часа". 

Приятелите на загиналия парапланерист Тома го определят като "момче с голям кураж и сърце "

На 8 януари 35-годишният Тома Стоичков е излетял с група парапланеристи от Маркуджик. Около 13 ч. вчера се блъска в един от прозорците на метеорологичната станция на връх Мусала. В акцията по спасяването му се включиха спасители от ПСС- Боровец. Извикан бе и военният хеликоптер "Кугар", който успя да евакуира пострадалия мъж и да го транспортира в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив, но по пътя Стоичков е издъхнал от тежките травми.

Тома е син на бившия дипломат Венелин Стоичков - единия от двамата синове на Григор Стоичков. Младият мъж има сестра Велика, която съобщи в социалните мрежи, че опелото ще бъде на 13 януари в столичната църква "Свети Седмочисленици". 

Ика, както я наричат близките ѝ, също е запалена по спорта. Тя е сноубордистка. Преди 14 години успява да се спаси при изключително трудни метеорологични условия в Пирин, но приятелят ѝ Виктор загива, затрупан от три лавини на Бъндеришка поляна.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).