Захариева: Пропагандата е много силна, финансират се фабрики и сайтове за тролове 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
11:03 / 24.02.2022
1274
НАТО и целият демократичен свят трябва да вземе още днес бързо решение за тежки санкции срещу Русия. Това заяви бившият външен министър Екатерина Захариева.

Никой не може да каже какво ще последва, но това беше очаквано. И аз много пъти съм го казвала, че да, разбира се, всеки очаква дипломацията да успее, но за съжаление трябва да сме готови за най-лошото, добави тя.

По думите на Захариева разликата между 2014 г. и 2022 г. по отношение на боеспособност на украинската армия е голяма, но тя все още не е равностойна на руската.

Руската икономика е малко по-голяма от испанската и два пъти по-малка от италианската, въпреки че по територия е най-голямата държава. Представете си как се управлява. Това трябва да говори много на българските граждани. Ако се разходите извън градовете, руският народ изобщо не живее добре, богато и свободно. Те (б.р. Путин и правителството) наливат страшно много средства в пропаганда“, поясни тя пред bTV.

Захариева добави, че пропагандата е много силна и в България, и в целия ЕС, финансират се много фабрики за тролове и малки сайтове.

Според нея в Русия няма политическа опозиция, защото Путин я унищожава цялата.

Украйна не е съюзник в НАТО, много пъти сме обсъждали политиката на отворените врати. Истина е, че постоянните заплахи на Русия, невижданият отговор, това не го чуваме за първи път – тази реторика се използва от руския президент нееднократно до момента. Първоначално ни убеждаваше, че всичко това, за което предупреждаваха западните служби и правителства, е невярна, че не се готви за нападение, въпреки че е струпал около 200 000 войска на украинската граница. Точно това се случи, заяви още бившият външен министър.

Според Захариева украинската армия се тренира и помага от години, но в момента те нямат нужда само от декларации.

Още преди няколко дни Зеленски каза, благодаря на всички, но заяви, че има нужда и от действия, а не само от морална подкрепа на декларациите, добави тя.

Виж коментарите (5)

Още по темата (4531):
03.06.2024 Джордж Клуни опровергава твърденията, че ще иска арести на руски журналисти
02.06.2024 "Френски войници, убити в Украйна": Българин, украинец и германец поставиха празни ковчези до Айфеловата кула
27.05.2024 В Брюксел са гневни заради ветото на Унгария, блокиращо помощта за Украйна
27.05.2024 Парламентарната асамблея на НАТО подкрепи използването на западни оръжия от Украйна за удари по военни цели на руска територия
27.05.2024 Столтенберг: Няма да изпращаме натовски бойни единици в Украйна, но трябва да помислим дали да не вдигнем някои ограничения
22.05.2024 Призив: Изпратете стари мобилни телефони, таблети и компютри за Украйна!
Още новини от Национални новини:
Доц. Владимир Зиновиев: Ще дойде момент, в който да следим цената...
Българин създаде приложение, което ще сложи край на преписването ...
Хванаха репортер от предаването на "На кафе" да шофира пияна
Морската вода е чиста, трима министри я инспектираха
Командирът на въздушната линейка: Полетът е преминал без сътресен...
Ново земетресение люшна Югозападна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).