Заловиха с подкуп служител на РЗИ

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:54 / 03.06.2020
1169
Здравен инспектор от Габрово е задържан за 72 часа. С ужителят на Регионалната здравна инспекция е обвинен във вземане на подкуп. Това съобщиха от местната полиция, цитирани от БТА.

По-рано прокуратурата съобщи, че се разследва служител на РЗИ, който е получил подкуп за да извърши или да не извърши действия по служба.

От полицията информираха, че около 15,00 часа на 1 юни служители от секторите "Противодействие на икономическата престъпност" и "Противодействие на криминалната престъпност" са задържали 63-годишен служител на РЗИ в момент, в който той, като длъжностно лице, получава парична сума. Подкупът е даден от собственик на търговски обект в Габрово.

При обиските в жилищата и в работния кабинет на здравния инспектор са намерени и иззети крупни суми пари и документи, имащи отношение към извършваната от него престъпна дейност, посочиха от полицията. Разследването продължава под надзора на Окръжната прокуратура.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).