Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зам.-главният прокурор Даниела Машева присъства на Третия Бал
Автор: Цвети Тончева 09:24 / 10.11.2022Коментари (0)435
©
"Ефективната прокуратура е пазителят на обществения интерес и международните ценности, които сме приели за свое верую, чрез правилното и еднакво прилагане на закона“. Това заяви Даниела Машева, заместник на главния прокурор на Република България, по време на Третия работен форум на главните прокурори на Балканските държави, който се провежда на 9 и 10 ноември в гр. Букурещ, Румъния.

"Успехът в борбата с трансграничната организирана престъпност е възможен само при създаване на механизми за сътрудничество между прокурорите, директен контакт и координирани действия“, отбеляза Машева.

От българска страна на форума присъства и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, която подчерта, че взаимодействието и диалогът между прокуратурите от Балканския полуостров е гарант за сигурността в региона, за преодоляване на трудностите пред разследващите органи, създадени от геополитическата обстановка, както и за по-ефективно развитие на уменията и практиката на магистратите в отделните държави.

Третият Балкански форум на главните прокурори тази година се проведе под патронажа на Прокуратурата към Върховния касационен съд на Румъния. Участници в събитието бяха още представители на прокуратурите в Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Сърбия, Словения, Турция.

Приветствия към участниците във форума отправиха генералният прокурор на Румъния Габриела Скутеа, председателят на Върховния касационен съд Корина-Алина Корбу, министърът на правосъдието Каталин Предою, председателят на Конституционния съд на Румъния Мариан Еначе.

Инициативата за създаването на Работния форум на главните прокурори на Балканските държави е на ръководствата на прокуратурите на Република България и Република Турция. Първата среща се проведе през м. октомври 2019 г. в гр. Измир, Турция, а Вторият Балкански форум се проведе през м. юни 2021 г. в гр. София. Форумът има за цел да затвърди доброто сътрудничество между прокурорите от Балканския полуостров по наказателноправни въпроси, превенцията и противодействието на трансграничната организирана престъпност като трафика на наркотични вещества, оръжия и нелегалната миграция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: