Замесиха партията на Стефан Янев в нагла измама, той отговори: Това са недостойни деяния!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:40 / 04.08.2022
1135
Замесиха лидера на ПП "Български възход" Стефан Янев в нагла измама. По случая той излезе с отворено писмо, в което казва, че до него е достигнала информация за това, че в различни части на България определени лица се представят за свързани с партията. Тяхната цел била да привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи за предстоящите избори. В някои от случаите са поставяни финансови условия. Публикуваме цялото отворено писмо без редакторска намеса:

"Уважаеми членове, симпатизанти и приятели,

обръщам се към Вас, в качеството си на председател на ПП "БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“, избран от проведеното на 19.06.2022 г. учредително събрание на партията.

В последните седмици до мен достигна информация от различни части на страната за определени лица, които се представят за свързани с ПП "БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“ и твърдят, че са упълномощени, персонално от мен, да водят разговори и привличат хора, които да участват във формирането на партийните листи с кандидати за народни представители за предстоящите предсрочни избори. Обезпокояващо е, че в някои от случаите са поставяни определени условия, в това число и финансови.

Категорично смятам, че това са абсолютно недостойни, нечисти и провокативни деяния, целящи да дискредитират и омърсят нашите стремежи да имаме България такава, за каквато всички мечтаем. Небезизвестна е максимата, че "политиката е мръсна работа“, но тя става такава, когато в нея влязат нечистоплътни, "мръсни“ хора. Като български гражданин и български офицер, аз и ръководството на ПП "Български възход“ няма да допуснем подобно нещо. У нас има достатъчно партии, които “търгуват" и удовлетворяват всякакви вътрешни и външни интереси. Ние няма да бъдем такава партия.

Поради тази причина, с вътрешна заповед, 8 души ще бъдат оторизирани да изграждат партийните структури в страната.

Когато взехме решението да започнем да създадваме този политически проект, водещото бе да бъдат привлечени хора, които искат да работят за България – без лични амбиции, без условия за постове и без скрити цели. Всички, които се припознават в нашите идеи и споделят целите ни, могат да се свържат със законно избраните представители на партията. Никога и по никакъв повод не съм упълномощавал никого да поставя финансови условия за участие в партията. Както знаете, предстои регистрацията на ПП "БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“ и ако това се случи, начинът за финансиране ще бъде само един - по начините, посочени в устава.

Ще завърша с едни думи от великия български офицер Борис Дрангов: "За да живее България, има належаща нужда от нравствени великани, а не от безмълвни и поцепени нравствени кастрати... Причина за изчезване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и усърдно и чисто метете стълбата само отгоре надолу!".

Виж коментарите (0)

Още по темата (865):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).