Заместник- министър Петър Димитров се включи в почистване на "Болата"

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
11:42 / 16.01.2023
661
"Хабитатът на Черно море е уникален в световен мащаб и трябва да се опазва, тъй като всяко изменение в околната среда му влияе негативно. Всички ние трябва да допринасяме за грижата към този воден басейн“. Това каза заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, който заедно с експерти от Басейнова дирекция "Черноморски район" и 60 доброволци участва в почистването на местността "Болата", информираха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. 

"Включваме се с огромно желание в тази кампания. Подобни инициативи напълно отговарят на приоритетите на Министерството на околната среда и водите“, допълни той. И напомни, че трябва да опазваме природното наследство и за следващите поколения. "Целта на тези мероприятия е да възпитаваме младите, че природата трябва да се опазва и положителният ефект от тях е, че те дават резултат. С всяка изминала кампания – не година, а кампания, отпадъците стават все по-малко и по-малко“, убеден е Петър Димитров.

Събраните отпадъци в рамките на инициативата са предимно от битов характер - пластмасови бутилки, части от въжета и угарки. Доброволците събраха общо 50 чувала с отпадъци. За извозването им се погрижиха от Община Каварна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Хиляди хора от цяла България ще бъдат облагодетелствани
Кольо Колев: Избирателят търси тояга, с която да накаже тези, кои...
Азерите могат да ни доставят допълнително природен газ, имат инте...
Станислав Балабанов: За нас винаги номер 1 са били българските гр...
Тома Биков: Готови сме да спечелим изборите категорично
Ето кои са номерата на партиите и коалициите за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).