Замъкът край Равадиново води в престижна международна класация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
12:28 / 01.02.2017
1562
Замъкът "Влюбен във вятъра" дава шанс за сериозно българско присъствие на световния туристически пазар. Атракционът е включен в две от категориите на онлайн класацията World Best Destinations /Най-добри световни дестинации/ и вече заема челна позиция в едната от тях.

За категорията "Най-добро място за сватба" българският Замък се преборва с архитектурния бароков шедьовър - замъкът Во-ле Виконт /Château de Vaux-le-Vicomte/ кай Париж, с петзвездния хотелски комплекс Oberoi Udaivilas в индийския град Удайпур, с царствената "Вила д'Есте" /Villa d'Este/ край италианското езеро Комо и с екзотиката на хотел Flower Hill в Ямайка. Въпреки жестоката конкуренция Замъкът води в резултата.

В категорията "Мистериозни места" засега българският атракцион заема второ място от 54 страни. В тази категория освен "Влюбен във вятъра" се състезават още Националният парк Forest в Китай, храмовият комплекс Angkor Wat в Камборджа, археологическият паметник Петра в Йордания, и скалната крепост Сигирия в Шери Ланка.

Класацията "Най-добри световни дестинации" е организирана от мултинационална компания, базирана в Лас Вегас, САЩ. Целта й е да популяризира лидерите в туристическия бранш и да даде възможност и на най-претенциозните туристи да изберат за своето пътуване подходящо луксозно място с висококачествени услуги. Участниците в различните категории се избират след подробно проучване, а номинациите се оповестяват в интернет страницата на компанията. Победителите се излъчват след гласуване на http://worldbestdestinations.com/.

За да улесни избора, сайтът предлага пространна информация с много снимки на всички участници в конкурса. "Влюбен във вятъра" е представен като част от чудесата на България и на вярата, че красотата ще направи хората по-добри.

През последните години Замъкът печели все по-голямо международно признание. През 2016 г. неговата магия привлече десетки хиляди гласове в онлайн класацията на European Best Destinations /Европейската организация на най-добрите европейски дестинации/ и постави "Влюбен във вятъра" в ТОП 5 на най-красивите замъци в Европа.

Сега единственият новопостроен замък в Европа се бори за признанието на туристите от целия свят. Победителите в надпреварата ще станат ясни през ноември 2017 г., когато на специална церемония в Дубровник, Харватия, ще им бъдат връчени високите отличия. До тогава всеки може да даде своя глас http://worldbestdestinations.com/ за най-необикновения български туристически атракцион - Замъка "Влюбен във вятъра" край Равадиново.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).