Започна подготовка за преброяването на населението във Варна и областта

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:19 / 23.06.2020
1113
На 19 юни 2020 г. в сградата на Областна администрация-Варна се състоя първото заседание на Областна преброителна комисия Варна.

Тя е създадена със заповед № РД-05-534/09.06.2020 г. на Председателя на Националния статистически институт (НСИ), на основание чл. 9, ал.1, ал. 2 и ал. 6 от Закона за преброяване на населението и жилищния фонд на Република България през 2021 година.

По време на заседанието комисията прие Правилник за дейността си, както и утвърди организационен план по подготовката и провеждането на Преброяване 2021, с подробен график по дейности и дати.

Областната преброителна комисия ще има задължения, свързани с провеждане на преброяването в областта.

Областната преброителна комисия: съдейства за провеждане на преброяването в областта в съответствие с Програмата на преброяването, инструкциите на председателя на НСИ и решенията на Централната комисия по преброяването (ЦКП); предприема мерки за отстраняване на пропуски и грешки в работата на органите по преброяването, контрольорите и преброителите в областта; информира НСИ и ЦКП за подготовката и провеждането на преброяването в областта; приема докладите на общинските преброителни комисии за проведеното преброяване на териториите на общините в съответната област; изготвя доклад до ЦКП за предаването на всички преброителни материали в съответния отдел на ТСБ.

Преброяването е най-мащабното изчерпателно статистическо изследване в страната, което се провежда на всеки 10 години. За втори път в страната ни преброяването ще се проведе на два етапа - първият (22 - 31 януари 2021 г.) ще дава възможност за попълване на електронна преброителна карта, а във втория (1 - 15 февруари 2021 г.) ще се извършват посещения на домакинствата, сградите и жилищата от преброители.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).