Започна разпоредителното заседание по делото срещу Ивет Стайкова за убийството на актрисата Виолета Донева

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:26 / 15.09.2023
1179
Започна разпоредително заседание по делото срещу Ивет Стайкова за убийството на баба й - актрисата Виолета Донева. Припомняме, че на 7 юли, Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд срещу Ивет Стайкова, за умишлено убийство на баба й - актрисата Виолета Донева, извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост и с особена жестокост (чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и 3, вр. чл. 115 от НК).

Според обвинителния акт до 18.10.2022 г. Стайкова живеела заедно с приятеля си. През този период употребявала марихуана и други наркотици и проявявала агресия, както към приятеля си, така и към неговата майка.

Поради това приятелят на обвиняемата провел разговор с бабата на Ивет - Виолета Донева и на 18.10.2022 г. завел обвиняемата в дома на актрисата. Виолета Донева не одобрявала употребата на наркотици и поведението на своята внучка, а Ивет Стайкова поради това таила чувство на омраза към баба си.

Вечерта на 19.10.2022 г. двете били сами в жилището на актрисата. С намерението на убие баба си, която стояла изправена в едно от помещенията, обвиняемата взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в областта на главата и тялото на пострадалата, 6 от които засегнали жизненоважни органи. През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар.

През това време пострадалата била в съзнание и изпитвала болка и страдание при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, в резултат на която настъпила смъртта на В. Д. След като убила баба си, обвиняемата напуснала жилището. От заключенията на назначите в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че внучката е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.    

От заключенията на назначените в хода на досъдебното производство тройна и петорна комплексни съдебнопсихиатрични и психологични експертизи се установява, че Ивет Стайкова е могла да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, посочват от прокуратурата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
02.05.2024 Тя е обвинена, че е убила баба си с 54 удара с кухненски нож, а сега работи като шивачка в затвора
11.12.2023 Свидетел по делото срещу Ивет: Взимала е всичко, халюцинираше, говореше за звезди и галактики
06.12.2023 Кошмар на живо: Внучката на Виолета Донева се кефила, докато я мушкала с
нож
13.11.2023 Майката на Ивет, убила баба си, през сълзи: Погледът й се променяше, казваше, че чува гласове след употреба на наркотици
07.11.2023 Приятелят на подсъдимата Ивет: Бях заспал, когато ме наръга с нож
07.11.2023 Приятелка на убитата Виолета Донева: Тя обожаваше внучката си, двете бяха в близки и топли отношения
Още новини от Национални новини:
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...
Лоши новини за любителите на лова
Вижте какво време ни очаква до края на седмицата
България има нов милионер от тотото


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).