Започна записването за националното КЛЕТ състезание по немски език

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:43 / 17.11.2021
738
До 28 ноември 2021 г. училищата с изучаване на немски като първи или втори чужд език от цялата страна могат да заявят участие в деветото национално състезание по немски език, организирано от издателство Клет България.

Състезанието се провежда в два кръга - вътрешноучилищен и национален. Вътрешноучилищният кръг ще се състои през месец декември, като всяко училище само определя удобна за него дата за провеждане. Националният кръг ще бъде на 22 януари 2022 г., като домакин по традиция е Профилирана езикова гимназия “Екзарх Йосиф I", в гр. Ловеч.

Регламента за участие, както и бланка за заявление за участие може да откриете в сайта на издателството.

До националния кръг ще достигнат всички класирали се участници за съответното ниво. Всеки може да провери своето ниво на владеене на езика в примерните изпитни материали в уебсайта на издателството.

"Тестването на знанията на учениците е също толкова отговорен процес, колкото и изработването на най-подходящите материали за тяхното обучение. В Клет България ние пряко се ангажираме с целия процес, който е необходим за изграждането на успешни ученици с високи познания по различни предмети. Националното състезание по немски е добър пример за всичко което правим за учениците и българското образование като цяло. Затова за девета поредна година с гордост и радост организираме това национално състезание, традиционно в гр. Ловеч“, коментира Владимир Колев, управител на издателство Клет България.

Състезанието следва модела на сертификатните изпити, като включва нивата от А1 до С1 и е много силен мотиватор за учениците, изучаващи немски език като първи и втори чужд език и за техните учители.

Всички участвали ще получат сертификат за участие, а победителите в националното КЛЕТ състезание по немски език и подготвилите ги учители, ще бъдат наградени със специални предметни награди.

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тези служители са с по-високи пенсии от други, ето причината
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката...
Над 46 000 зрелостници се очаква да се явят днес на матура
Редица университети затварят врати в знак на протест
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).