Започва акция срещу незаконните кабели в цялата страна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (31)
13:45 / 27.03.2012
4322
Министерството на регионалното развитие и благоустройството започва акция по принудително премахване на незаконни кабели в цялата страна. Министър Лиляна Павлова определи мярката като един от приоритетите в дейността на Дирекцията за национален строителен контрол за настоящата година.

Регионалният министър каза, че проблемът с висящите във въздушното пространство кабели е изключително важен и е крайно време той да бъде решен.

"До 2005 г. е имало срок за премахване на всички въздушни кабели. Срокът е удължен до 2007 г. Вече пет години след крайния срок те не са премахнати. Има 450 заповеди за премахване, а 258 вече са в сила. Понякога с една заповед се обхващат цели квартали. От днес започва изпълнението на 55 заповеди. Всички могат все още да го направят доброволно и да приведат висящите кабели към закона, в подземна инфраструктура. Ако бъдат премахнати доброволно, няма да се наложи да са потърпевши гражданите", каза Павлова.

В рамките на акцията в Бургас, например, ще бъдат премахнати висящите кабели в два квартала. По думите на министъра там общинските власти оказват съдействие, така че няма да има потърпевши граждани - т.е. такива без кабелна телевизия и интернет.

Павлова разкри, че повече от 500 базови станции на мобилни оператори са незаконни. Тя призова операторите да разширяват своите мрежи по законен ред.

Частични инициативи срещу безконтролното въздушно окабеляване, главно в столицата, имаше и миналата година, както и в началото на тази. Тогава бяха премахнати редица "кабелни мрежи", висящи над главите на софиянци в централната част на града.

Установи се обаче, че след премахването на кабелите, част от фирмите-доставчици на интернет или телевизии отново ги поставят. Хората пък недоволстват, тъй като заради акциите остават временно без интернет, телевизия или телефон.

Източник: bTV


Виж коментарите (31)
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).