Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Започва чувствително затопляне
Автор: Екип Varna24.bg 08:31 / 18.02.2021Коментари (0)820
©
Днес ще има променлива облачност, по-често значителна над източната половина от страната и на места там ще има слаби превалявания от дъжд и сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 5° и 10°. 

Над планините облачността ще е значителна, с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - около минус 8°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и ще превалява дъжд и сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През нощта срещу петък вятърът от северозапад ще отслабне, в котловините на Западна България и ще стихне, в Източна временно ще се ориентира от североизток и за кратко ще проникне по-студен въздух. До сутринта в петък на отделни места в Централна и Югоизточна България все още ще превалява, дъжд и сняг.

В петък, след временно намаление на облачността, по-късно през деня от северозапад тя отново ще се увеличи, ще е предимно висока и средна, в низините на Южна България ще бъде мъгливо или със значителна ниска облачност. В събота от югозапад ще се затопля. Облачността над по-голямата част от страната временно ще намалее.

Привечер и през нощта срещу неделя отново ще се заоблачи и на места, главно в североизточната половина от страната, ще превали дъжд, в североизточните райони и Източна Стара планина - мокър сняг. В неделя сутринта преваляванията ще спрат. През деня облачността, главно над планинските райони, ще намалее, в низините ще остане предимно значителна, ниска.

В понеделник и вторник ще бъде предимно слънчево, на отделни места в равнинната част от страната ще има условия за образуване на мъгла. Температурите ще се повишат още и във вторник максималните ще бъдат между 15° и 20°, по Черноморието по-ниски, сутрешните, в по-голямата част от страната, ще са над нулата. В сряда облачността ще се увеличи, без валежи. Дневните температури слабо ще се понижат.



Още по темата: общо новини по темата: 285
10.12.2021 »
01.09.2021 »
07.04.2021 »
04.04.2021 »
03.04.2021 »
02.04.2021 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: