Започва се! Предупреждават Варна за силни валежи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:20 / 19.09.2016
3911
За 11 области на страната за вторник е обявен "жълт" код заради обилни валежи, съобщават от НИМХ-БАН. Сред застрашените от много дъжд е и област Варна, там се очакват валежи над 35 л/кв.м.

През следващото денонощие времето ще е облачно и дъждовно. По-значителни ще са валежите през нощта в Североизточна България и планинските райони. На отделни места ще има и гръмотевици. Ще духа умерен, в западната част на Дунавската равнина временно силен северозападен вятър. В Източна България вятърът ще е от север-североизток. Температурите ще продължат да се понижават: минималните ще бъдат между 13° и 18°, а максималните от 15°-17° в Добруджа и Лудогорието до 20°-25° в Южна България.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за септември. През деня ще започне да се повишава, но ще остане под нормата.

Над планините ще е облачно и дъждовно. На места ще има и гръмотевици. Ще духа умерен, по билата и върховете - до силен северозападен вятър. Дневните температури ще се понижат още и максималната на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието ще има значителна облачност и ще превалява дъжд, в южните райони - с гръмотевици. Вятърът ще умерен от северната четвърт. Максималните температури ще са от 19° на север, до 22° на юг. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето колко от българите нямат банкови сметки
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!
Финансист: Пенсиите могат да бъдат увеличавани и с по-голям проце...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).