Започва вътрешна проверка за обискирана и разсъблечена от полицайка студентка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:29 / 19.10.2014
1253
В момента тече вътрешна проверка в СДВР във връзка с оплакване на студентка за тормоз от страна на полицейска служителка по време на обиск. Това каза зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев в предаването "Неделя 150" на БНР.

Гунев коментира случая, при който 20-годишна студентка се е оплакала за това, че е станала жертва на тормоз от страна на служителка в 4 РУП по време на обиск в столицата. 

"В момента тече вътрешна проверка в СДВР, ако жената подаде оплакване и до инспектората, ще бъде направена щателна проверка и от страна на МВР", заяви Гунев.

"За мен по-големият проблем е, че такъв род проверки често се възприемат от гражданите като вътрешни, нямат особено доверие към тези проверки. За в бъдеще това, което трябва да се мисли и се надявам следващото правителство да го припознае като част от реформите в МВР, е изграждането на една независима система, както е в Западна Европа, където омбудсмана или съответна структура, която работи към Народното събрание - следователи, бивши прокурори и съдии извършват този род проверки и тогава обществото естествено има много по-голямо доверие към една такава проверка и съответно в резултатите", допълни Филип Гунев.

По-рано момичето разказа, че полицайка й е бръкнала в гащите при рутинна проверка до Семинарията, но баща й разкри пред Нова телевизия докрай истината за нощната гавра.

"Бръкнала й е с пръст отпред и отзад. Ще направя същото с нея, дано не е много грозна", избухна Латинов, а после се разплака. До него Борислава също хлипаше при спомена за унижението.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Виолета Коритарова: "Хемус" не е готова, защото през тези три год...
Кунчев: Децата, родени от имунизирани майки, са напълно защитени ...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).