Запорират парите на жена болна от рак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:47 / 10.06.2016
730
Частен съдебен изпълнител запорира парите на жена, болна от рак. През 2015 г. при преглед лекари откриват рак на лимфните възли в трети стадий на Галина Кънчева от село Каменари, община Елена. 

Жената и съпругът и са безработни и имат петгодишно дете, но въпреки това успява да намери пари за да изплати здравните си осигуровки. Парите обаче не и стигат за да погаси и лихвите към тях. Заради това преди месец тя е дадена на частен съдебен изпълнител, който и налага запор на детските надбавки. 

А това е една голяма част от месечния доход на Галина. Другата част е инвалидната и пенсия в размер на 180 лв. тя обаче е гарантирана само за тази година, тъй като през 2017 г. жената трябва отново да се яви на ТЕЛК за да бъде потвърдена инвалидността и. А освен за здравните си вноски, онкоболната трябва да плаща и за лекарствата за химиотерапията, които са по 250 лв. на курс. 

Досега тя е провела шест курса и е платила 1500 лв. Тъй като тези лекарства не се продават в България, жената си ги доставя от съседна Гърция. Галина Кънчева е благодарна на малкото приятели, които пез цялото това време помагат на нея и семействата и. сред тях е и кметът на община Елена, Дилян Млъзев, който два пъти лично е вадил от джоба си пари за да и плати лекарствата. 

По негова инициатива в общинския съвет веднъж годишно на един крайно нуждаещ се човек от общината да бъде отпусната еднократна помощ в размер на 30 % от минималната работна заплата.


Източник: Монитор

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Доц. Владимир Зиновиев: Ще дойде момент, в който да следим цената...
Българин създаде приложение, което ще сложи край на преписването ...
Хванаха репортер от предаването на "На кафе" да шофира пияна
Морската вода е чиста, трима министри я инспектираха
Командирът на въздушната линейка: Полетът е преминал без сътресен...
Ново земетресение люшна Югозападна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).