Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заради пандемията от COVID-19: 65% по-малко чужденци у нас
Автор: Екип Varna24.bg 15:20 / 07.08.2020Коментари (0)2475
© Varna24.bg
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова се срещна с представителите на бизнеса в Поморие. В събитието участваха кметът на Поморие  Иван Алексиев и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

В рамките на дискусията браншът представи пред министъра своите проблеми, притеснения и идеи. Те поискаха облекчаване на процедурите за категоризация и прекатегоризация, както и повече реклама на България. По техни данни сезонът е добър, предвид пандемията от COVID-19. Спадът е с 30%, но се надяват месец август да компенсира отчетените загуби до момента. Отделно настояха и за фокусиране на Министерство на туризма върху нишовите видове туризъм, които да разширят крилата на сезона и спомогнат за превръщането на страната ни в четирисезонна дестинация.

Присъстващите уточниха, че Поморие има изключителен потенциал за развитие на винения и баленео туризма, което би допринесло за стимулиране на пътуванията до морския град извън летните месеци.

"Вярвам, че съвместната ни дейност и конструктивен диалог ще продължат и занапред, за да преодолеем заедно трудностите на това необикновено лято и да гледаме напред към сезон 2021“, съобщи министър Николова.

Тя апелира бизнесът да се бори за всеки един турист, тъй като заради пандемията от COVID-19 спадът при посещенията на чужденци е 65%. Прогнозите ни сочат, че ще има значителен брой туристически пътувания на българи в страната, особено през август, изрази надежди вицепремиерът.

Тя представи и идеята за обновяване и дигитализиране на Туристическия информационен център (ТИЦ) в Бургас, по примера на София и Пловдив, който да бъде брандиран с логото на Министерството на туризма и да спомага за популяризиране на градския и шопинг туризма в града и региона.

По време на дискусията вицепремиерът разясни свършеното до момента и подетите от Министерството на туризма бъдещи инициативи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: