Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заради сагата "Пирогов": Тагарев прие оставката на Емин
Автор: Петя Кузева 16:45 / 13.09.2023Коментари (0)517
©
Министърът на отбраната Тодор Тагарев прие оставката на съветника си Мустафа Емин. Окончателното решение на Емин дойде след сериозен обществен натиск, скандалния инцидент и поведението му в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" в края на август.

За него съобщи дългогодишната медицинска сестра в лечебното заведение Неда Диманова във "Фейсбук" профила си, като информацията беше споделена в официалния профил и на болница "Пирогов".

Според разказа й, Мустафа Емин е пристигнал в "Пирогов" с детето си, като се е държал "арогантно и скандално". Медици свидетелстваха, че същият искал да извадят дете от шокова зала, за да вкарат неговото. За случая разшумя и стана медиен, точно от споделяне на публикация на медицинска сестра от спешното на официалната страница на болницата. И изпълнителният директор на "Пирогов" д-р Валентин Димитров потвърди, че Мустафа Емин е заплашвал служители с уволнение.

Същият Мустафа Емин, чието име нашумя покрай скандала в болница "Пирогов", не е и притежавал нужното образование, за да може да изпълнява функциите, за които първоначално е бил поканен на работа от министъра на отбраната Тодор Тагарев. Това стана ясно от проверка на "Фокус" сред видео архивите на МО. Емин е бил гласен за парламентарен секретар. 

Припомняме, че случаят стана причина за сериозно напрежение по оста Костадин АнгеловТодор Тагарев, Ангелов поиска оставката на съветника. Председателят на здравната комисия в Народното събрание проф. Костадин Ангелов написа гневен пост в социалните мрежи, бесен на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Според информацията на проф. Ангелов Тагарев, придружена с документи, той е изпратил искане до колегата си и министър на здравеопазването проф. Христо Хинков, в което държал да се разбере кой и защо си е позволил да публикува нещо във "Фейсбук" страницата на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

В десет дни, след като гръмна скандала, проф. Хинков призова преекспонирането по темата да спре.

"Казусът Пирогов е преескпониран по редица причини, които не искам да коментирам. За мен това е един битов проблем. Междудругото работещите в "Пирогов" се сблъскват непрекъсното с подобни неща. И от едната, и от другата страна има оправдания за тяхното поведение. Един човек, на който детето му е в някакво състояние, не може да разбере, че има т. нар. "триаж" или степенуване на помощта  и това е разбираемо. Но след това има извинение", каза министърът пред журналисти преди заседанието на Комисията по здравеопазване в НС.

"Аз мисля, че преекспонирането и продължаването да се говори на тази тема, е крайно недобре за цялата система", каза министър Хинков пред медиите.



Още по темата: общо новини по темата: 9
18.09.2023 »
17.09.2023 »
09.09.2023 »
07.09.2023 »
05.09.2023 »
05.09.2023 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: