Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Засекретиха дело срещу петролен бос заради факти от интимния му живот
Автор: Цвети Тончева 08:40 / 15.07.2022Коментари (0)604
©
Снимка: Архив
Окръжният съд засекрети делото срещу петролния бос Емил Власов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Делото се гледа при закрита врата заради изнасянето на факти от интимния живот на подсъдимия. Освен това съдът вчера прекрати съдебното производство и върна делото на прокуратурата заради допуснати съществени пропуски в обвинителния акт, които затрудняват работата на защитата и с цел по-пълно разбиране на двете обвинения.

Преди това адвокатът на подсъдимия Кирил Николов призова съда да върне делото на прокуратурата с цел гарантиране на съдебния процес откъм вярност и опростяване на фактите, за да няма обърквания. Николов поиска да се изясни точно ролята на още двама свидетели – Гари Костанян с неговият КЕП, както и на счетоводителката Светлана Дебелеевич. Адвокатът недоумява също така защо държавното обвинение толкова много иска да предаде на съд неговата съратница, като я обвинява в помагаческа дейност.

В залата се яви и пълномощник на Министерството на финансите, който поиска конституирането им като граждански ищец по делото. Министерството предявява и имуществен иск в размер на 542 851 лева само към Гласов по обвинението за данъчни престъпления.

Припомням, че Емил Власов има повдигнати две обвинения - за пране на пари и за данъчни престъпления, затова, че в периода от месец октомври 2016 г. до 12 март 2018 г. в гр. Харманли, обл. Хасково, с. Капитан Андреево, обл. Хасково, гр. Бургас и в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на управител и представител на търговско дружество "МГМ КА“ ЕООД Бургас и в качеството си на пълномощник и на лице, осъществяващо фактически дейности и функции на данъчно задължено лице търговско дружество "А.“ ЕООД Пловдив, при условията на посредствено извършителство, посредством КЕП на упълномощено лице, чрез счетоводителя си е избегнал установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери 542 851,29 лева, като е извършил продажби на стоки 1 099 726 литра дизелово гориво на стойност 2 227 655,02 лева, без да издаде фактура и друг счетоводен документ – първичен счетоводен документ, съгласно чл. 4 ал.1 и ал.2 от Закона за счетоводството и е осъществил счетоводство в нарушение на изискванията на законодателството – като не е организирал текущото счетоводно отчитане по реда на закона за счетоводството и не го е извършил по способа на двустранното счетоводно записване, не е осъществил текущото счетоводно отчитане на всички стопански операции – извършени продажби на стоки – дизелово гориво, които водят до изменения на имущественото и финансово състояние на предприятието – дружеството и финансовите резултати от дейността, паричните потоци и собствения капитал, в хронологичен ред и не е осъществил текущото счетоводно отчитане на основата на документната обоснованост на стопанските операции и факти при спазване изискванията за съставянето на документа по Закона за счетоводството – престъпление по чл. 255 ал.3 вр. ал.1 т.2, т.3 и т.5 вр. чл. 26 ал.1 от НК.

Стана ясно още, че Власов е осъждан и преди това и е бил реабилитиран. Днес той живее в село Марково и работи във фирмата на дъщеря си, която се занимава с доставки.



Още по темата: общо новини по темата: 2
18.11.2017 »
18.11.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: