Затопляне ли? Сняг и дъжд в неделя!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:10 / 01.04.2022
676
През нощта ще продължи да духа югозападен вятър, в повечето райони ще е умерен, в Югоизточна България и на места северно от планините – временно силен. Над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, по-значителна над планинските и северните райони и на места, главно там, ще превали дъжд. Минималните температури ще са предимно между 8° и 13°.

Утре облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и на места ще превали, в отделни райони и ще прегърми. Почти без валежи ще е в Югоизточна България. През деня ще продължи да духа умерен, на места и силен югозападен вятър; привечер ще започне да отслабва, ще се ориентира от запад и с него ще прониква студен въздух. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 17° и 22°.

През нощта срещу неделя и в неделя с временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух и температурите бързо ще се понижат. Остава с повишена вероятност за валежи от дъжд, в планините - от сняг, но със застудяването и в районите до около 600-800 метра е възможно да превали сняг.

В понеделник ветровито ще бъде покрай Дунав, в останалата част от страната вятърът ще отслабне, ще бъде от запад. Валежите временно ще спрат, облачността ще се разкъса до слънчево, сутрешните температури в много райони ще са около нулата. След обяд от запад отново ще се появи висока и средна облачност, която над Югозападна България ще се увеличи и до вечерта там ще превали дъжд, в планините там над около 1200 метра - сняг.

Във вторник и сряда ще духа слаб до умерен западен вятър, който временно ще придобива и югозападна компонента, ще се затопля. Ще бъде с променлива облачност, преди обяд често до слънчево, след обяд над планинските и южните райони с повече облачност и повишена вероятност на отделни места за краткотраен дъжд.

В четвъртък през страната ще премине атмосферно смущение. Вятърът отново ще е югозападен, ще се усили, но и бързо ще се смени със северозападен, облачността ще се увеличи. Повишава се вероятността за краткотрайни валежи и гръмотевици; възможни са и локални интензивни явления. Температурите слабо ще се понижат. В петък облачността ще намалее. Бързо ще се затопли.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).