Затвор за млад мъж, убил на пияна глава приятелка в катастрофа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:15 / 13.10.2022
646
Окръжна прокуратура – Шумен постигна ефективна осъдителна присъда за 27-годишния С.Й., причинил смърт по непредпазливост в пътно – транспортно произшествие, като извършил деянието в пияно състояние. Той бил предаден на съд с обвинителен акт за престъпление по чл. 343, ал.3, предложение първо, б. "б“, алт. първа, във връзка с чл.343, ал.1, б. "в“, във връзка с чл.342, ал.1от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Състав на Шуменския окръжен съд постанови наказание "лишаване от свобода“ за срок от 3 години и 6 месеца при общ режим на изтърпяване за подсъдимия, като освен това го лиши от правото да управлява МПС в следващите 5 години.

С.Й. бил правоспособен водач на МПС към момента на инцидента, но многократно санкциониран за нарушения по ЗДвП. Преди деянието той и пострадалата били на приятелско събиране с младежи в с.Никола Козлево. 27-годишният мъж занесъл алкохол и консумирал, макар че бил с автомобил и нямало как да се прибере след приключване на събитието.

Около 02:00 часа на 9 февруари 2021 г., въпреки употребения алкохол, той се качил зад волана и се отправил към с. Цани Гичево, заедно с пострадалата. Управлявал превозното средство бързо, със скорост по-висока от максимално допустимата, и несъобразена с обстоятелствата. Това довело до загуба на контрол, в резултат на което възникнало пътно-транспортно произшествие. Вследствие на катастрофата жената, пътувала в автомобила, починала.

От заключението на съдебно – химичната експертиза, направена след инцидента, станало ясно, че към момента на ПТП, обвиняемият бил в пияно състояние с концентрация на алкохол в кръвта от 0,70 промила.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Огромна тапа на АМ "Тракия" в посока София, колите се движат изкл...
Шофьор пресметна: 50 километра за близо 2 часа!
Даниел Митов във Варна: Експериментите и "сглобките" трябва да пр...
Борисов честити Деня на храбростта
Прокурор се застъпи по дело срещу врачка, ето какво последва
Българи и гърци въртят чевермета до 65 минерални извора, музиката...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).