Затвор за жена, задигнала 700 лева от магазин на бул. "Мария Луиза"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:31 / 19.05.2022
585
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е осъдена на затвор 36-годишна жена за присвояване на оборотни пари от магазин, съобщиха от държавното обвинение. На 05.07.2021 г. от магазин на бул. "Мария Луиза“ в гр. София, обвиняемата Д.Е. присвоила оборотни пари в размер на 700 лева. Тя ги взела от касата и след това казала на друга служителка на магазина, че не ѝ е добре и отива до аптеката да си вземе лекарства.

Обвиняемата така и не се върнала в магазина, а малко след това се разбрало, че от касата липсват пари. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като Д.Е. е осъждана ефективно на "лишаване от свобода“ за идентично престъпление. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Обвиняемата е признала вината си и след споразумение, одобрено от Софийски районен съд, на Д.Е. е наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, което следва да се изтърпи при първоначален "строг“ режим. Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Лекар каза кои са най-рисковите групи за коклюша
Случаят "Пуделгейт": Марин Димитров иска да излезе на свобода
Не забравяйте чадърите, очакват ни валежи
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).