Затворник иска обезщетение, че не му давали плодове и зеленчуци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
13:10 / 22.06.2016
858
Лишен от свобода от пазарджишката тюрма предяви иск за 5 000 лв. срещу затвора за това, че бил дискриминиран и не си купувал плодове и зеленчуци от местната лавка. Административният съд в града обаче отхвърли претенциите му за неимуществени вреди. 

А.Й. имал присъда от 20 години, която изтърпявал в затвора. В молбата си до Темида той твърдял, че негови " колеги" от затворите в Бобов дол, София и Пловдив безпроблемно се снабдявали с плодове и зеленчуци от лавките в тюрмите. Преди 5 години обаче-през цялата 2010 г. администрацията на Затвора го е лишавала от възможността чрез затворническата лавка да се снабдява с плодове и зеленчуци, от които се е нуждаел и за което се е обръщал нееднократно към различни служители от администрацията. 

Това третиране е довело до претърпени от негова страна значителни неимуществени вреди с интензивен и траен характер, изразяващи се в психоемоционален стрес, лишаване за продължителен период от време на организма му от витамини и въобще от възможност за по-здравословен начин на живот в затвора и унизено човешко достойнство. По време на делото се изяснило, че пресните продукти са включени в списъка на разрешените лични вещи, предмети и хранителни продукти, които затворниците могат да получават като колети от близките си, както и да си купуват от лавката в затвора.

Друг затворник, който излежава 10-годишна присъда в Пазарджик, предяви претенции за две обезщетения от по 5000 лв. заради лоши условия, изразяващи се в това, че бил настанен в килия с пушачи, а самият той бил непушач.


Източник: Монитор

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Земетресение люшна България
Ето колко от българите нямат банкови сметки
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).