Затягат дисциплината в клас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:26 / 18.12.2013
1187
Дисциплината в клас ще бъде затегната с новия Закон за училищното и предучилищното образование. Това стана ясно по време на отчета на просветното министерство за последните 6 месеца. Все още обаче не е ясно какви конкретни мерки за поведението в часовете ще бъдат разписани в новия закон. Не ставало дума обаче за мерки като връщане на задължителните униформи в клас.

Липсата на дисциплина в клас е основен проблем на образователната ни система. Всеки втори българин е на мнение, че трябва спешна реформа в тази насока, показват резултатите от изследване за обществените нагласи към образователната система в България. "Ако няма дисциплина, няма как да осигурим качествено образование", коментира просветният министър Анелия Клисарова.

Според проучването 69,8% са на мнение, че образованието се нуждае от реформа. Сред основните проблеми са посочени липсата на интереси към учебната система, ниско заплащане на учителите, остарели методи на преподаване, лошо изготвени учебници. Малко над 60 на сто от анкетираните смятат, че образованието ни не отговаря на нуждите на бизнеса. Според всеки втори пък липсата на интерес на ученика към учебния процес е основната причина за отпадане на децата от клас. Болшинството от запитаните - 68,6% подкрепят дуалния модел на професионално обучение. 40% от анкетираните пък са оптимисти, че образованието ни ще се реформира и подобри, а според 71 на сто от анкетираните успехът на образователната система минава през привличане на млади кадри в сферата на образованието.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Пазарувате от китайски сайтове? Какви са рисковете и как да ги из...
Знаете ли кой е един от вицепрезидентите на Viber? Може дори да в...
Ново проучване: Огромна разлика между основните претенденти за вл...
Как да извадим скица на недвижим имот: Колко струва услугата и за...
Знаете ли какво е камелина? Чисто новата култура се отглежда и у ...
Българин загина в Нидерландия при нелеп инцидент


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).