Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Завърши XI международно водолазно учение с участие на водолази от ВМС
Автор: Екип Varna24.bg 15:40 / 11.08.2021Коментари (0)944
В периода 02-09 август 2021 г., се проведе единадесетото по ред ежегодно международно водолазно учение на страните от евразийския регион, членки на NATO или участващи в програмата “Партньорство за мир" (NATO PfP), "EURASIAN PARTNERSHIP MINE COUNTERMEASURES DIVE 2021" (EP MCM DIVE 2021), съобщиха от пресслужбата на ВМС. Тази година, независимо от продължаващите противоепидемични мерки, участието в учението се удвои, в сравнение с 2020 г. Домакин отново бяха Военноморските сили на Република Румъния. В учението взеха участие общо 250 водолази, пет кораба и специализирани средства от ВМС на Азербайджан,  България, Румъния и Украйна, от Бреговата охрана на Грузия и от Европейското командване на САЩ, което е и традиционен спонсор на учението. Военноморските сили на Р България участваха със сборна водолазна група от аварийно-спасителния отряд, центъра за подготовка на водолази и бордни спасители на ВМС и от 3-ти дивизион противоминни кораби, под общото ръководство на командира на 18-ти дивизион кораби със спомагателно назначение капитан I ранг Даниел Тодоров.

В полигони на ВМС на Румъния, източно от пристанище Констанца бяха отработени епизоди по търсене и неутрализиране на невзривени боеприпаси и импровизирани взривни устройства в прибрежни райони и на малки дълбочини (до 10 метра), както и на исторически мини на средни дълбочини (до 45 метра).

От борда на румънския минен заградител "Вицеадмирал Константин Балеску“ и от украинския спасителен кораб "Олександр Окрименко“, бяха изпълнени подводни технически дейности с използване на дълбоководни водолазни системи. Бяха отработени и действия за оказване на помощ на пострадали водолази, чрез провеждане на лечебна рекомпресия в барокамера.

Подготовката на нашите водолази, както и способността им да работят безпроблемно в съвместни екипи с водолази от други държави-членки на Алианса и държави партньори, отново бяха оценени на много високо ниво. Това е необходима предпоставка за надграждане на учението през следващите години, както и за задълбочаване на сътрудничеството с участващите държави чрез бъдещи двустранни инициативи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: