Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Завърши първият етап от участието на фрегата "Дръзки" в операцията по морска сигурност на НАТО
Автор: Екип Varna24.bg 16:53 / 12.11.2021Коментари (0)849
Завърши първият етап от участието на фрегата "Дръзки" в операцията по морска сигурност на НАТО в Средиземно море "Sea Guardian" като част от тактическа група кораби на Алианса.

Екипажът на кораба изпълни поставените задачи по наблюдение на надводната обстановка, свързани с осигуряване на безопасността на корабоплаването в района на операцията, както и съвместни тренировки между корабите в групата.

На 10.11.2021 г. – ден преди тактическата група да застане в пристанище Хайфа, екипажа на фрегата "Дръзки“ съвместно с ракетен катер "Кидон“ от ВМС на Израел проведе учение от тип PASSEX, включващо тренировка по приемане и предаване на гориво на ход (RAS) и тактическо маневриране.

Едновременно с това не спираше и бойната подготовка на екипажа. Провеждаха се корабни бойни учения по "Борба за живучест", включващи борба с пожари и нахлуваща вода, корабни учения по използване на оръжието по въздушен, подводен и надводен противник, практически занятия по отработване на различни разписания, както и тренировки по приемане и предаване на товари на ход. Групата за проверка на кораби на фрегата "Дръзки", съвместно с групата от Морския специален разузнавателен отряд  проведоха практически стрелби по морска цел с леко стрелково оръжие.

В периода 11.11 – 14.11.2021 г. фрегата "Дръзки“ ще е на посещение в Хайфа в държавата Израел, където екипажът на кораба ще има възможност да упражни и правото си на глас в предстоящите президентски и парламентарни избори.

В периода 14.11 – 18.11.2021 г. след напускане на пристанище Хайфа,  ще продължи участието на фрегата "Дръзки“ в операцията на НАТО по морска сигурност "Sea Guardian" в Средиземно море, съвместно с фрегата "Спетсаи“ от състава на ВМС на Гърция. По време на патрулирането ще продължи изпълнението на поставените задачи за постигане целите на операцията и ще се проведат съвместни тренировки между корабите в групата, след което корабите ще посетят пристанище Александрия, Египет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: