Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Здравният министър откри център за спешна помощ в Приморско
Автор: Екип Varna24.bg 15:30 / 24.05.2023Коментари (0)705
© МЗ
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев откри филиал на Спешна помощ в Приморско. На събитието присъства и министърът на туризма д-р Илин Димитров. Това съобщиха от пресцентъра на МЗ.

"Щастлив съм, че съм тук на днешния ден. Това за мен е един от най-хубавите български празници. Нашият кабинет успя с огромни усилия да помогне на Приморско да има филиал на Спешна медицинска помощ. Заслугата не е само наша. Тези усилия бяха съвместни с областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова и кмета на Приморско д-р Димитър Германов, за да може всички жители и гости на Приморско да имат спокойствието и сигурността за денонощен достъп до спешна медицинска помощ не само през летните месеци, а целогодишно", заяви министър Меджидиев.

Той припомни, че по-рано този месец бе открит нов филиал на Спешна помощ и в Созопол, а в началото на май бе подписан меморандум между Министерството на здравеопазването, Министерството на туризма, Бургаска област и болница "Пирогов“ за подсигуряване на медицински кадри по цялото Черноморие.

"Двата нови филиала в Созопол и Приморско, съществуващият филиал в Царево и Центърът за спешна медицинска помощ в Бургас, с всички стационарни и мобилни екипи, ще покрият изцяло нуждите на Южното Черноморие. Въпреки това ние имаме постоянна готовност, ако и където е необходимо да изпратим и екипи от "Пирогов". Разговарял съм с директори и на други лечебни заведения. От болница "Св. Георги" в Пловдив, също имат възможност да изпратят кадри на помощ по време на летните месеци", посочи още здравният министър.

"Няма как да има туризъм, ако не е осигурено здравеопазването. Тази година очакваме 4,9 милиона туристически регистрации. Това е едно много сериозно количество, а от нас зависи качеството. Както на медицинското обслужване, така и на всичко останало", посочи министър Димитров.

"Необходимостта от спешна медицинска помощ бе един от първите проблеми, които кметът и гражданите поставиха пред мен, когато дойдох в Приморско за пръв път като областен управител. Този проблем вече е решен", каза областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова. Тя благодари, както на служебния кабинет, в лицето на министър Меджидиев и министър Димитров, така и на кмета на Приморско д-р Димитър Германов.

Благодарности изказа и д-р Германов. Той посочи, че 12 години се бори в града да има филиал на Спешна помощ."Когато за 6 месеца се реши проблем, затлачен от години, това наистина означава, че насреща си имал едни истински хора, които са искали да помогнат, защото ги е грижа", посочи кметът на Приморско.

Министър Меджидиев бе удостоен с Почетен плакет на областния управител и Почетен знак на Община Приморско.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: