Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Земеделският бранш: ДПС е единствената партия, която ни подава ръка и търси решение на проблемите ни
Автор: Екип Varna24.bg 11:48 / 15.04.2022Коментари (0)724
©
ДПС е единствената партия, която ни подава ръка и търси решение на проблемите ни. Това заявиха представителите на 17 асоциации в земеделската и хранителната индустрия на среща с ръководството на Движението, на парламентарната му група и евродепутати от ДПС.

От страна на партията в разговора участваха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, замeстник-председателят на Движението Йордан Цонев, който е и заместник-председател на Бюджетната комисия в НС, евродепутатите от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели и Искра Михайлова, народните представители Ализан Яхова, заместник-председател на парламентарната комисия по земеделие, Имрен Мехмедова и Димитър Аврамов, членове на комисията по земеделие и Марио Рангелов, заместник-председател на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз.

Те представиха пред земеделските асоциации пакета от социално-икономически мерки в подкрепа на сектора, изготвен от експертите на ДПС. Предложенията получиха одобрението на бранша.

Липсва каквато и да е заинтересуваност от страна на кабинета. Нещо повече - липсва диалог с изпълнителната власт и с ресорното министерство, заявиха представителите на земеделските асоциации.

Мустафа Карадайъ и народните представители на ДПС изслушаха всички предложения за спешни и дългосрочни мерки на бранша и поеха ангажимент да търсят решение на проблемите.

ДПС е в опозиция, но при положение, че кабинетът не реагира на проблемите на бизнеса, в частност на земеделската индустрия, ние сме длъжни да предложим пакет от социално-икономически мерки, заяви Мустафа Карадайъ.

Евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, която е първият и единствен член от България на Земеделската комисия в Европарламента, подробно разясниха на производители, преработватели и търговци възможностите за европейско подпомагане.

От 500-те милиона евро, които ЕК обяви, българските фермери би трябвало да получат 10,6 милиона евро, като към тях могат да се добавят и национални средства, които да се изплащат като държавни помощи в размер до 200% или малко над 21 млн. евро, каза Вели. Но България трябва да нотифицира тези помощи пред комисията. Тоест - ние трябва да ги защитим, те не ни се дават просто защото ни се полагат, ние трябва да обосновем предоставянето на тези помощи за най-засегнатите сектори. Всяка държава ще реши кои са най-засегнатите сектори, подчерта Атидже Вели.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: