Жалба на варненска фирма стопира проекта за Деултум

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:18 / 03.10.2014
604
Жалбата на варненското ЕООД "ПЪТСРОЙ-ВАРНА" е входирана в Комисията за защита на конкуренцията. Реализацията на проекта вече беше поставен под въпрос през 2013, когато бургаска фирма имаше претенции относно протичането на процедурите по избор на изпълнител за строителството. Дейностите по проекта "Деултум - врата към загадъчната Странджа" трябваше да превърнат археологическия резерват в Дебелт в съвременен музей с експозиция на откритите археологически находки в резервата. Туристически атракционни, осигуряване на над 15 работни места и финансови постъпления от туристите щяха да са ползите от евроинвестицията в средецкото село. Археологическият резерват край Дебелт носи знака "Европейско наследство". През 2003 година Европейската комисия посочва Дебелт, като най-значимият от археологическите резервати в България, заради паметници и култури от бронзовата епоха до наши дни.

Проектът "Деултум - врата към загадъчната Странджа"вече веднъж беше застрашен, сега той отново трябва да изчака решението на Комисията за защита на конкуренцията, която е независим специализиран държавен орган, който е оправомощен да прилага Закона за защита на конкуренцията, Закона за обществените поръчки и Закона за концесиите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за затруднения при тази услуга
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов за АЕЦ "Козлодуй": Няма да ви стигнат нито работниците, н...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).