Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жана Димова, JA Bulgaria: Нашите програми помагат на ученици да могат да управляват своите лични финанси
Автор: Екип Varna24.bg 13:31 / 10.05.2023Коментари (0)545
©
JA Bulgaria навършва 25 години в България. Ние сме част от JA Worldwide, която е организация на повече от 100 години, на всички континенти и в много държави развива уменията по предприемачество, финансова грамотност и умения за работа за младежи от начален образователен етап, през прогимназиален, гимназиален етап и в университетска възраст. Това каза Жана Димова – експерт обучения и проекти в JA Bulgaria, в предаването "Човекът на фокус“ на "Фокус“. 

Програмите "Лични финанси“, "Практични финанси“, "Умни финанси“ на JA Bulgaria помагат на ученици да се учат да управляват своите лични финанси и да взимат финансово грамотни решения.  

JA Worldwide разработва и приложението FinQuest, което също е част от инициативата на организацията за изграждане на финансово способно поколение през игрови формат. "Това приложение дава възможност на младежи да минат през четири предизвикателства и да развият управлението на личните си финанси. За да може то да бъде преведено на български и да се използва и в образованието по финансова грамотност, е необходимо 400 младежи да преминат  през тези четири куеста. Обявяваме томбола, в която младежите могат да изтеглят това приложение, до 31 май да ни изпратят скрийншот на това, че са преминали през тези предизвикателства, и имат възможност да спечелят голяма награда. Училищата, които регистрират най-много ученици от тяхното училище, също ще има награда“, обясни Жана Димова.  

"Умения на бъдещето“ е част от проект "Дай старт на успеха“, който се фокусира върху развитие на уменията за работа. "Вчера имаше уебинар на тема "Критично мислене“. На 14 юни ще имаме уебинар на тема "Бюджетиране“. В JA Bulgaria много държим на смесеното обучение – да учим теоретично какво се случва и чрез дигитални умения. Връзката с менторите през онлайн платформи е много добър начин учениците да се чувстват по-комфортно“, заяви експертът.  

Днес пък ще се проведе уебинар "Практично за финансите“. "Темата му е образованието като инвестиция в бъдещето и се фокусира върху това как хората на високи позиции във финансовите институции са стигнали до там, какви решения са взимали още от училище, за да изминат целия път до успеха“, обясни Жана Димова. 

На 10 юни ще се проведе Младежки бизнес форум "Изгряващи звезди“ на Младежкия хълм в Пловдив.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: