Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жена преживя истински кошмар в българска болница
Автор: Екип Varna24.bg 10:15 / 24.07.2022Коментари (2)1811
© НОВА ТВ
Жена с коронавирус обиколи няколко софийски болници с направление за изследвания и преглед при специалист, но без резултат. В петък Искра Славева почувствала неразположение - проблеми с дишането и болка между плешките на гърба. Свързала се с личния си лекар и получила направление за обстоен преглед при специалист. Целта била са да се установи дали тя е с пневмония и нужна ли е хоспитализация. В този момент започнали проблемите - обиколката от болница на болница и дългото чакане пред лекарските кабинети.

"Започвам да се задушавам, не мога да дишам правилно, имам хрипове в гърдите и болки в гърба. Над плешката се образува една точка, като дискче, около 15 сантиметра, което дълбае навътре и ме боли“, сподели за NOVA Славева.

Почувствала се уязвима, тъй като страда от придружаващи заболявания. Личният ѝ лекар д-р Мирослав Спасов веднага я насочва към Инфекциозна болница.    

"COVID-19, за съжаление, е обявен за особено опасна инфекция. Затова я насочих към Инфекциозна болница. Предвид основната диагноза реших, че най-вероятно се касае за усложнение, може би пневмония. Обясних ѝ, че трябва да бъде изведена от карантината, за да бъдат направени изследвания“, посочи медикът.

По пътя към лечебното заведение Славева получила три електронни направления - за кръвни изследвания, за рентгенография и за консултация със специалист. "Отидохме в Инфекциозна болница. В приемната излезе една госпожа, която каза: "Вие не сте за тук, защото тук правим снимки и кръвни изследвания само на хора, които са лежащи“, посочи жената.

Оттам я насочили към друга болница. "Тя ми посочи белодробното. Белодробното в съседния двор“, каза Славева. Но там отново я спрели, този път на портала. След кратка консултация портиерът ѝ обяснил: "Госпожо, тук не можете да бъдете прегледана. Върнете се след Инфекциозната, имаме втори филиал. Казаха, че не работят с COVID болни".

От третия опит късметът ѝ се усмихва. Жената е приета за преглед в университетска болница "Св. София“. Там обаче се натъква на нов проблем. "Заплатила сумата от 30 лева за клинико-лабораторните изследвания, заплатила е рентгенографията и консултацията на белодробния специалист, при условие че има издадени направления“, каза д-р Спасов.  

"Попитах сестрата - нали имам направление, защо трябва да плащам? Защото, каза тя: "Тук се плаща прегледът“, обясни Славева.

В крайна сметка заключението на пулмолога е, че пациентката е лекувана правилно. И не се нуждае от хоспитализация. Самата жена обаче не може да си обясни защо е трябвало да обикаля от болница на болница с COVID инфекция.  

"Час и половина на горещината, при 35 градуса. Ако съм с няколко години по-възрастна, нямаше да издържа. По едно време мъжът ми ме гледаше и питаше дали съм добре. Мислите ми бяха разводнени, мислех си за смъртта“, казва още тя.

По отношение на казуса с направленията - лекуващият лекар на Славева казва, че и друг път негови пациенти е трябвало да си плащат за преглед при специалист в различни болници, въпреки че са били насочени от него.  

Той смята, че вината е поделена между пациенти и лекари. Затова съветва хората да се запознаят с правата си, а специалистите - да не злоупотребяват с тях.  

Заради отказа да бъде прегледана в две болници Славова е подготвила жалба. От Здравното министерство обясниха, че има проверка и се очаква да приключи до две седмици.



Още по темата: общо новини по темата: 14896
29.03.2024 »
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.07.2022 г.
0
 
 
Ние преживяхме същото в Пловдив.Само,че обикалянето беше до 15 ч.и беше прегледана в болница ,,Каспела" срещу заплащане.Беше ми обяснено, че в Частна болница няма да намеря отделение по Пулмология.Причината затова е, че клиничните пътеки са малко платени. За съжаление много, които се нуждаят от медицинска помощ са в това положение и хората са оставени в ръцете на Господ.Отношението на медици е под всякаква критика,я не дай си Боже да си неподвижен - обречен си!
Aнонимен
на 24.07.2022 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: