Жена разказа трогателна история, случила се пред очите й!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:01 / 19.11.2018
1903
Читателка на Plovdiv24.bg сподели с нашата медия една наистина добра новина: "Здравейте, пиша ви за първи път. И то по хубав повод. Станах свидетел на една благородна кауза в МБАЛ "Пловдив" (бившата Окръжна болница). Един от екипите на Бърза помощ докара намерен бездомник, паднал в локва, със съмнение за счупен глезен. Слава богу, след обстоен преглед кракът на човека е само контузен, фрактура няма. Този човек не беше в адекватно състояние (видимо пиян). За приемането на който и да е пациент, постъпил по спешност в болницата, е необходимо да се изпълнят някои стъпки, една от тях е да се види дали този човек е осигурен, работи ли и т.н.

Естествено се оказа, че той не отговаря на тези изисквания. Но въпреки всичко, както следва и пише в Хипократовата клетва, лекарите от ортопедичното отделение се отзоваха. Този човек бе нахранен, бе преоблечен в топли и сухи дрехи, настанен на легло за през нощта и обгрижен така, както един лекар би помогнал и на един осигурен и пълноправен член на държавата. Беше потърсена помощ, та дори и съвет от органите на реда и социалните какво да се прави, но те отказаха съдействие.

Също така бяха потърсени и неговите близки, които са уведомени за неговото местоположение и състояние, но за съжаление и те пренебрегнаха това с лека ръка. Казвам всичко това, за да се знае, че колкото и да казват и да плюят държавните болници, да хвалят частниците, въпреки всичко и системата дори, лекари са тези, които помагат на хората безвъзмездно, макар и в клетвата да пише, че тази помощ не е безплатна. Ние сме хора и е нужно като такива здрав болен да носи. Нека не забравяме, че за да сме силни като народ, е нужно да си подаваме ръка, и то не само когато се налага. И завършвам така – Кубрат е казал на синовете си: "Една клонка, ако е сама, ще се пречупи много лесно, но ако към тази клонка са прикрепени още, те няма да се пречупят така лесно! Ето така и българският народ трябва да стои пред държавата!"

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).