Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жена с договор за секс по график, за да се спаси от бой
Автор: Екип Varna24.bg 16:17 / 10.03.2017Коментари (0)1363
©
Жена от Велико Търново е била принудена да подпише декларация, че ще прави секс най-малко три пъти седмично с бившия си любим, за да не бъде насилвана и пребивана.

Историята, свързана с много страх и насилие, разказа пред "Монитор" адвокатът на жертвата Дончо Бораджиев.
Жертвата Пламена и насилникът Христо се "срещнали" преди три години в интернет сайт за запознанства. Тя - продавачка в магазин, разведена, той - бивш военен, пенсионер, вдовец. В продължение на 3-4 месеца те излизали на кафе, ходели заедно на екскурзии и се сближили. Пламена гостувала редовно на новия си приятел, но двамата така и не се събрали да живеят на семейни начала. Няколко месеца след запознанството мъжът започнал да се променя, да става все по-авторитарен и да тормози жената. Настоявал тя да се премести да живее при него и не търпял отговор "не". 

Това накарало Пламена да преосмисли поведението си и един ден му заявила, че иска да се разделят. Желанието й отключило цялата агресия у бившия военен Христо, който от внимателен и галантен кавалер се превърнал в брутален насилник. Той задължил приятелката си да му се обажда по 10-15 пъти на ден и да му докладва къде е, с кого е и какво прави, кой филм гледа по телевизията и т.н. Карал я да прави насила секс с него, като при отказ я снимал гола и я заплашвал, че ще пусне снимките в интернет с обява, че е проститутка. Отмъкнал дрехите й и заявил, че всеки път, когато тя откаже да му ходи на гости или да правят секс, ще реже по една от тях. 

Бившият военен ежедневно причаквал изгората си пред работното й място с колата, вкарвал я насила вътре и я отвличал у дома си. Опитал се да накара шефовете й да я уволнят от работа, а след като не успял, опитал да търси други начини да я злепостави. Заливал я с ракия и чеснова паста, търкал в косата й вмирисана рибешка глава, за да мирише на работното си място. Вдигал скандали пред клиентите. Заливал леглото й с вода, мажел бравата на входната врата с олио и пъхал в ключалката кибритени клечки, за да не може тя да се прибере вкъщи. Физическите посегателства също се превърнали в ежедневно явление. 

За да се спаси от побоищата, жената била принудена да подпише съставена от самия насилник декларация, че ще спи поне три пъти в седмицата с него в продължение на половин година или докато той си намери друга "свястна жена". Някои от физическите посегателства ставали пред дъщерята на Пламена и нейни приятелки, които в един от случаите потърсили съдействие от органите на реда.

Тормозената жена няколко пъти подавала сигнал в полицията и на насилника били съставени предупредителни протоколи и му била издадена ограничителна заповед да не доближава дома и работното място на жертвата. Това не помогнало и не го спряло. Той многократно бил арестуван и освобождаван под домашен арест и срещу парична гаранция, но продължавал да преследва изгората си и да я отвлича с колата си. Върхът обаче било едно от нападенията, при което жената подава сигнал за изнасилване. Този път полицията открива веществени доказателства. 

Срещу насилника е започнато наказателно производство и той е изправен пред съда. Там по съвет на адвокатите си той се признава за виновен и е осъден на 4 години условно. След обжалването пред втората инстанция обаче подсъдимият неочаквано се отрича от признанията си и сега делото продължава да се гледа в окръжния съд във В. Търново. Пред съда бившият военен излиза с обяснението, че е причинил всичко това на бившата си изгора само и единствено от любов.
Сега насилваната жена посещава психолог, който й помага отново да стъпи на краката си и да се почувства нормален човек.

Адвокат Дончо Бораджиев обяснява, че това не е първият подобен случай на домашно насилие. В много от случаите обаче жертвите чувствали срам и неудобство и не искали да подават жалби срещу насилника и да се явяват на разпит в полицията и на дело в съда. "Потърпевшите жени все още се борят с предразсъдъците си и с нагласата "какво ще кажат хората за мене". Вменяват си едно чувство за вина от проваления избор на партньор и водят потиснически живот. Когато разберат, че трябва да споделят с чужди лица преживяното, повечето се отказват. А това е дълбоко погрешно", обяснява адвокат Дончо Бораджиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: