Жена стана тираджийка, за да помага на децата си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
15:00 / 26.07.2016
1245
Жена от Горна Оряховица стана тираджийка и вече пет години неуморно обикаля с тежкия камион по пътищата на Европа. Преди да седне зад волана Йорданка Кинова, която е инженер, работи в предприятие в град Дебелец, което обаче фалира и тя остава на улицата. 

Това, което преобръща живота и обаче, е смътта на съпруга и. За да помага на двете си деца, майката тегли кредит, с който изкарва необходимите категории за шофьор на ТИР и започва работа в частна фирма. Оттогава кабината на тежкотоварния камион се превръща в нейното жилище. Тя е едновременно нейната спалня, хол и кухня. 

С децата си Йорданка поддържа връзка по интернет и по телефона. Дъщеря и завършва Великотърновския университет, специалност туризъм, а синът и предстои догодина да бъде абитуриент в Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Горна Оряховица. Йорданка смята, че е дала добро възпитание на децата си и въпреки че сега е принудена да им бъде майка от разстояние, те се справят вече сами в живота.

За работата си Йорданка Кинва твърди, че и харесва и я работи с удоволствие, защото много обича да пътува и да опознава нови градове и региони на Европа. Единственото, което признава, че не и харесва, е позвъняването на диспечерката от България всеки път, когато се отклони от заложения в GPS-а маршрут. 

Заплатата, която сега дамата получава е добра и и позволява всеки месец да отделя пари, които къта за бъдещото си внуче или внучета, с които един ден ще я зарадват децата и. Всъщност голямата мечта на лъчезарната крехка жена с трудна мъжка професия е именно да стане баба. Но дори и това няма да я накара да слезе от камиона, защото след появата на внучетата работата и получаваните от нея финансови средства ще станат още по-необходими.


Източник: Монитор

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
След потопа в Плевен: 400 болни и възрастни, голяма част от които...
"Медицински надзор" потвърди, че 104-годишната жена, изписана от ...
Борисов: Ние доказахме, че другите са аматьори, за мъка на технит...
Димитър Главчев и ръководената от него делегация се поклониха на ...
В Сливен: Близо 50 деца от детска градина в града са с хранително...
PR експерт: ГЕРБ е тефлонова партия, ПП-ДБ да слязат от жълтите п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).