Жената на Дончев получила заплахи, че ще разчленят части от тялото й

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (20)
08:43 / 11.06.2018
2282
Жената на вицепремиера Томислав Дончев Светлана е получила и подкрепа за фейсбук постовете си за циганите, моркова и тоягата, но и заплахи, включително за разчленяване на части от тялото й. Това разкри самият той в сутрешния блок на bTV. "Пиша отговор на Българския хелзинкски комитет, които поискаха оставката ми. Много ме притеснява обаче допускането за колективна отговорност, а в една правова държава тя е лична. Колективната е характерна за комунизма и фашизма. Днес ми казват "Разграничете се от Светлана", утре може да го кажат за майка ми или за детето", посочи Дончев.

Едва ли някой би намерил аргументи "за" нарушаването на тези правила от някоя група граждани. Не виждам нищо нередно в думите на Светлана и я подкрепям да има интеграция, но и санкции. Това, че някой има даден етнически произход, не е основание нито да бъде третиран по-строго, нито по-милостиво. Има свобода на словото, а и тя не се занимава с политик"а, съгласи се с логиката на жена си вицепремиерът. Имало лица с натрупани кумулативни дългове в държавата в размер на 10 000 лв. "Не е моя работа да обикалям циганските махали", подчерта Дончев.

Виж коментарите (20)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).