Жестока буря в Кавала стъжни Коледата на българин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:12 / 24.12.2019
1158
Яхта "Света Мария“, плаваща под български флаг, стана жертва на силната буря, разярила се тази сутрин в Гърция. Яхтата, "вързана“ за плаваща платформа пред Митницата в пристанището на Кавала "Апостол Павел“, бе потопена от ураганните ветрове.

Предполага се, че яхтата, която от доста време е била паркирана там, е ударена от плаващата платформа, причинявайки повреда на корпуса и потъване. Според информация плавателния съд не е бил застрахован, пише "Труд". 

Издирва се българският му собственик.

Предварително разследване на причините за потъването на кораба и отговорностите на неговия собственик се извършва от Централното пристанищно управление на Кавала.

Припомняме, че заради лошото време в Гърция има проблеми с фериботните връзки. Островите в Корфу, Закинтос и Кефалония още са без морски транспорт. В Крит силни ветрове затвориха пристанището и летището.

Силни дъждове наводниха град Арта. Под вода са приземни етажи и магазини. Преляха реки в област Ипирос. Имаше прекъсване на електроснабдяването в цели квартали на област Атика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Производител: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а ...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт посъветва: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения. Щ...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Лековит извор, за който от векове се носят легенди


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).