Жестоко! Изроди от циганската махала в Бургас опитали да скалпират куче! (18+)

Автор: Иван Сотиров
Коментари (8)
16:40 / 09.04.2021
1759
За поредна жестокост към животни в Бургас съобщават от организацията Animal SOS-Burgas. Садисти, обитатели на циганската махала "Победа", са опитали да скалпират беззащитно куче, научи Burgas24.bg.   

Рижко, се появява както винаги при хората, които го хранят всеки ден. Четириногото обаче този път е в ужасяващ вид, след него се носи кървава диря. "Рижко моли, безмълвно моли за помощ! Екипът от магазина, които обичат и обгрижват Рижко вече доста време, са потресени от ужасяващата гледка...както и хората на близката спирка, и децата с тях...ужасени наблюдават кървавия призрак...

Кръвта на Рижко тече обилно и Стефан, младо момче от екипа на магазина, звъни на тел. 112, от там го препращат към приюта на община Бургас. От приюта изпращат ловците, които идват, но не прибират нещастното животно. От приюта е било обяснено на Стефан, че няма какво да го правят това куче...нека да търси друг да го поеме... Макар че Законът вменява на общините задължението да се грижи за бездомните си животни и в случай, че има опасност за живота им, общината е длъжна да реагира и да помогне на това животно", пишат от Animal SOS-Burgas.

Човекът с добро сърце Стефан се свързва с организацията. Рижко, разбирайки, че ще получи помощ, въпреки страха и стреса, влиза сам в клетката, за да бъде откаран за лечение. Ужасяващата му рана е   обработена и зашита с дренаж. Всички нужни инжекции и изследвания са поставени. Оказва се, че Рижко е с анемия, дължаща се на ерлихиоза и анаплазмоза. От тук - нататък започва борбата за заздравяване на тежката рана.

Burgas24.bg предупреждава, че кадрите в галерията не са подходящи за хора със слаби сърца!

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).