"Жълт" код и утре, още две седмици яки жеги

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
16:09 / 20.07.2015
1700
"Жълт" код за опасни жеги е обявен в 21 области в страната. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Предупреждението е в сила за областите - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Русе, Габрово, Перник, София - град, София - област , Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол. 

Очакват се много високи температури - между 31 и 37градуса. Възможни са здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца.

В следващите 15 дни предстои горещо лято. Това заяви дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките Мариана Попова пред "Фокус". Тя посочи, че през предстоящите две седмици не се очаква съществено захлаждане.

"Утре в Източна България температурите ще бъдат с 2-3 градуса по-ниски, а над Западна България ще останат без съществена промяна. И през следващите дни, въпреки че температурите съвсем слабо ще се понижат, ще остане горещо", посочи Попова.

Тя допълни, че времето ще остане горещо, към неделя отново ще има стойности до 37-38 градуса, като в началото на следващата седмица отново се очаква съвсем слабо разхлаждане.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Президентът: България трябва да продължи да развива ядрена енерге...
Намериха труп на мъж в Несебър, по главата му е имало наранявания...
След 10 години: Единственото у нас лятно кино сред скалите отново...
Бизнесмен от морето: Няма хора за работа, тъпоглави не се поддава...
Шеф на една от големите банки: Ако имате пари в лева в банките, щ...
Ключова стъпка за Вертикалния газов коридор утре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).