"Жълт" код за силен вятър утре във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:43 / 17.04.2015
604
"Жълт" код за силен вятър е обявен за утре в 12 области на страната в Северна България. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките. Силен вятър се очаква в областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Варна, Добрич, Силистра.

През нощта облачността ще е разкъсана. Утре денят ще започне с предимно слънчево време. По-късно облачността ще се увеличи и след обяд и привечер в много райони ще превали дъжд, на места в Южна България - с гръмотевици. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и източните райони - силен вятър от запад, северозапад. Минимални температури предимно между 8° и 13°, максимални - между 18° и 23°.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще се заоблачи и след обяд ще превали, на места и прегърми. Вятърът ще е от запад, северозапад - силен. Максимална температура на 1200 метра около 11°, на 2000 метра около 4°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. По-късно ще се заоблачи, след обяд ще превали, в южните райони е възможно и да прегърми. Ще духа умерен, по северното крайбрежие - силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха от около 16-18° по носовете до 21-23° в останалата част. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението ще бъде 2-3 бала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
В Сливен: Близо 50 деца от детска градина в града са с хранително...
PR експерт: ГЕРБ е тефлонова партия, ПП-ДБ да слязат от жълтите п...
Транспортираха по спешност пациент със "Спартан" от Варна до Софи...
Галъп: ГЕРБ-СДС води с над 10% на ПП-ДБ месец преди изборите
Доц. Киселова за бъдещ кабинет: Зависи дали ще има, то е ясно, че...
МВР: Близо 2 млн. лева са събрани от глоби през последната седмиц...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).