Журналистът Любчо Нешков: Държавата не е играчка, която може да си я подхвърляме

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (1)
20:06 / 25.04.2023
704
Държавата не е играчка, която може да си я подхвърляме, независимо в чии ръце е, за да постъпваме по този безотговорен начин. Всичко е важно в живота. Така коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политическата ситуация у нас журналистът Любчо Нешков.

"Тези, които се явяват на избори и ако не получат подкрепата, която се желали, да бъдат така разумни и отговорни пред всички нас, защото аз може да не съм гласувал конкретно за някои от тях, но след като влизат в храма на демокрацията, трябва да носят отговорност и за мен, и за всички ваши симпатизанти и фенове", обясни Нешков.

По думите му един политик, лидер или ръководител не се отчита само и единствено пред партийния си електорат, защото партийният електорат е до влизането и клетвата. "Оттук нататък интересите са общи. Аз не виждам какво може да ни разделя при защитата на един разумен бюджет, в защитата на националните интереси при спорове с някой от съседите", добави журналистът.

Според него лидерската среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е първата стъпка, която ни разграничава от всичко онова, което се случи през последните две години.

"Тоталната конфронтация и липсата на политическа логика с поведението от страна на една част от политиците, с поставянето на червени линии, на граници и т.н. – нещо, което не съществува в политическия свят. Политиката е изкуство, политиката е умение да се правят компромиси не заради компромиса и участие в управлението, а за да се защитят интересите, включително и партийни", каза още Любчо Нешков.

Той беше категоричен, че трябва да има редовно правителство, а не служебно, което се отчита само пред един човек. "Това не е съществувало, включително и в най-мрачните времена на монархията", уточни журналистът.

Виж коментарите (1)

Още по темата (936):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам веднага
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).