Зов за помощ от една майка: Помогнете на сина ми Камен!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
10:40 / 15.09.2016
1264
В края на август 2016 г. Камен (на 2 години и 6 месеца) беше диагностициран с диагнозата "агресивен фиброматозен тумор на костта на долната челюст". Това е изключително рядко заболяване, което се среща по-често в зряла възраст. 

При децата случаите на това заболяване се броят на пръсти. По своята същност туморът не дава метастази, но агресивно атакува костта, към която е прикрепен и я унищожава. 

Единственото лечение е оперативно премахване на тумора и засегната част от костта и реконструкция на долната челюст. В България лекарите почти нямат опит с подобни случаи.

Лекарите в Университетската клиника по лицево- челюстна и пластична хирургия във Вюрцбург, Германия се заеха със случая, като операцията трябва да се направи час по-скоро, защото с всеки изминал ден шансовете на Камен да се възстанови се стопяват.

По първоначални оценки операцията ще струва 24 000 Евро. Вчера семейството замина за клиниката в Германия, където ще му направят допълнителни изследвания и ще могат да дадат точна цена на лечението с оглед на текущото му състояние.

Туморът е с много агресивен растеж, а снимките, които лекарите имат, са отпреди 3 седмици. По-точна информация ще след няколко дни. Молим всички, които имат възможност да помогнат на това слънчево дете да изживее пълноценно детството си и да оздравее. Майката на детето е от Сливен, бащата - пловдивчанин:

IBAN: BG04STSA93000023851348
BIC: STSABGSF
Банка ДСК ЕАД
Титуляр: Камен Петров Меретев

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за затруднения при тази услуга
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов за АЕЦ "Козлодуй": Няма да ви стигнат нито работниците, н...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).