Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зрелищен арест на сексуални експлоататори в страната
Автор: Екип Varna24.bg 11:14 / 07.10.2016Коментари (1)1052
©
Съвместен екип с участието на полицейски служители от България, Холандия и Белгия е разследвал дейността на организирана престъпна група, извършвала набиране и трафик на жени за сексуална експлоатация. 

В рамките на проведените екипни действия, под ръководството на прокуратурата в края на септември служители на ГДБОП и териториалните служби в Сливен, Ямбол, Стара Загора и Пловдив, заедно с колегите им от партньорските служби са предприели международна специализирана полицейска операция едновременно на територията на България (в област Сливен, в Стара Загора и Пловдив), Холандия и Белгия.

В хода на полицейските действия, в Амстердам, Холандия е задържан лидерът на организираната престъпна група - Б. К., както и двама от членовете - Н.П. и Л.Л. В България, в Сливен и в Стара Загора са задържани шестима - В.К., Д.К., Ж.К., В.В, М.П. и В.С.

При проведените в България процесуално-следствени действия са намерени и иззети парични суми в размер на около 142 хиляди евро, приблизително 48 хиляди лева, английски паунди и долари.

Иззети са и откритите различни количества наркотични вещества - таблетки екстази, марихуана и кокаин; везни и полиетиленови торбички; документи, които имат отношение към престъпната дейност на групата, лаптопи, флаш памети, мобилни телефони и сим карти, луксозни часовници, златни бижута, 300 литра алкохол без акцизен бандерол, 3 луксозни леки автомобила на висока стойност и др. 
 
При претърсвания на територията на Холандия са иззети три автомобила и три скутера, ползвани от членове на организираната престъпна група; 20 000 евро, мобилни телефони, таблети и други носители на информация.

В Белгия разследващите иззели множество документи, свързани с разследваната престъпна група, мобилни телефони и 1700 евро.

Във връзка с документирането на престъпната дейност на групата на територията на трите държави са проведени разпити на много хора в качеството им на свидетели.

В Германия е задържана В.Ш., осигурявала луксозни автомобили на български граждани, съпричастни към трафика на хора.

На задържаните в България са издадени Европейски заповеди за арест от Белгия и Холандия Нидерландия, като арестът им е удължен и за срок до 72 часа. На 28 септември 2016г. на шестимата задържани е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

По случая в България се води следствено дело по чл. 321 вр. с чл.159а от НК от Следствения отдел при Специализираната прокуратура. Работата по документиране на престъпната дейност на организираната престъпна група продължава.










Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Ами проститутките, дето не плащат данъци, кок ще ги съди? Вие сте същата мафия, ама униформена.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: