Зрелищен арест на сексуални експлоататори в страната

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:14 / 07.10.2016
1056
Съвместен екип с участието на полицейски служители от България, Холандия и Белгия е разследвал дейността на организирана престъпна група, извършвала набиране и трафик на жени за сексуална експлоатация. 

В рамките на проведените екипни действия, под ръководството на прокуратурата в края на септември служители на ГДБОП и териториалните служби в Сливен, Ямбол, Стара Загора и Пловдив, заедно с колегите им от партньорските служби са предприели международна специализирана полицейска операция едновременно на територията на България (в област Сливен, в Стара Загора и Пловдив), Холандия и Белгия.

В хода на полицейските действия, в Амстердам, Холандия е задържан лидерът на организираната престъпна група - Б. К., както и двама от членовете - Н.П. и Л.Л. В България, в Сливен и в Стара Загора са задържани шестима - В.К., Д.К., Ж.К., В.В, М.П. и В.С.

При проведените в България процесуално-следствени действия са намерени и иззети парични суми в размер на около 142 хиляди евро, приблизително 48 хиляди лева, английски паунди и долари.

Иззети са и откритите различни количества наркотични вещества - таблетки екстази, марихуана и кокаин; везни и полиетиленови торбички; документи, които имат отношение към престъпната дейност на групата, лаптопи, флаш памети, мобилни телефони и сим карти, луксозни часовници, златни бижута, 300 литра алкохол без акцизен бандерол, 3 луксозни леки автомобила на висока стойност и др. 
 
При претърсвания на територията на Холандия са иззети три автомобила и три скутера, ползвани от членове на организираната престъпна група; 20 000 евро, мобилни телефони, таблети и други носители на информация.

В Белгия разследващите иззели множество документи, свързани с разследваната престъпна група, мобилни телефони и 1700 евро.

Във връзка с документирането на престъпната дейност на групата на територията на трите държави са проведени разпити на много хора в качеството им на свидетели.

В Германия е задържана В.Ш., осигурявала луксозни автомобили на български граждани, съпричастни към трафика на хора.

На задържаните в България са издадени Европейски заповеди за арест от Белгия и Холандия Нидерландия, като арестът им е удължен и за срок до 72 часа. На 28 септември 2016г. на шестимата задържани е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

По случая в България се води следствено дело по чл. 321 вр. с чл.159а от НК от Следствения отдел при Специализираната прокуратура. Работата по документиране на престъпната дейност на организираната престъпна група продължава.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За първи път в България ще заработи такава станция за автомобили,...
Лоша статистика за българите и парите им
Матева: Излишно е да говорим в момента в какви срокове трябва да ...
Проф. Рачев: Наводненията не са нещо нетипично за нашия регион
Епидемиолог: Бременните жени е добре да се ваксинират срещу коклю...
Днес имен ден празнуват всички с имената, които даряват живот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).