Зверска жестокост! Изроди покриха пътя Равда – Несебър с трупове на отровени животни (+18)

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (15)
16:30 / 03.11.2017
2848
Десетки трупове на отровени котки всяват ужас в няколко участъка по пътя от Равда до сърцето на Стария Несебър, научи Burgas24.bg. 

На покъртителната гледка са се натъкнали местни доброволци, които се грижат за прехраната и кастрацията на бездомните животни. Те са сигнализирали бургаската организация "Милосърдни сърца".

Сред отровените животинки, има и такива, които са все още живи, съобщи за Burgas24.bg Неда Недина от организацията за защита на животните. В момента тя е на място, за да провери случващото се.

Намерени са купички със съмнителна течност. Доброволците са категорични, че те не използват такива съдове и ги виждат за пръв път. Течността ще бъде предоставена за изследване на РЗИ-Бургас. Прибран е трупът на една от отровените котки, който ще бъде изпратен за аутопсия в Стара Загора. Полкицията е информирана и работи по случая.

Засега има две спасени котки, които са настанени в клиника. Намерени са и много бебета, които залитат и не могат да се задържат на крачетата си.

"Съмненията ни са, че това е дело или на общината, която опитва да се отърве от бездомните животни, или на голям търговски обект. Така или иначе, това не е начин за разчистване на бездомните животни", коментира Неда Недина.


Виж коментарите (15)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).