Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Ваня Григорова: През 3-процентния дефицит в бюджета залагаме бомби пред развитието на страната
Автор: Екип Varna24.bg 12:39 / 01.07.2023Коментари (0)1203
©
Шенген не зависи от дефицита на страната. Еврозоната зависи, но нима си струва да влезем в клуба на богатите като прислужници? Според мен не. В крайна сметка еврозоната не би трябвало да е самоцел, тя трябва да е път към благоденствието, а към момента оказа се, че е пречка пред благоденствието на българските граждани. Това каза в интервю за предаването "Нюзрум“ по Радио "Фокус“ икономическият съветник на КТ "Подкрепа“ Ваня Григорова.

"Ние първо трябва да осигурим базата за задоволяване на физическите нужди на българските граждани и едва тогава да мислим за нещо над. А всъщност през 3-процентния дефицит в бюджета ние залагаме бомби пред развитието на страната и пред възможността на българските домакинства да оцелеят дори. Тъй като знаете, ние неколкократно сме обяснявали – има хора с много висока квалификация, с по няколко езика в Националния статистически институт, да речем, които получават заплати, близки до минималната. Няма как по този начин да запазим висококвалифицираните кадри страната, а след това работодатели и управляващи продължават да ни обясняват, че няма хора и ние трябва да внесем от трети държави. И от пети държави да внесем, няма как да задържим дори и мигриращите работници от други държави. В крайна сметка, никой не може да продължава да влага усилия там, където не вижда и не усеща те да са оценени по достойнство“, обясни тя.

Григорова поясни, че от КТ "Подкрепа“ ще проведат поредица от срещи с парламентарно представени партии и отделни техни представители в Социална комисия и особено в Бюджетна комисия.

"Трябва да сме сигурни, че те разбират какво правят с този бюджет. Така или иначе, решението е тяхно, но тъй като често депутатите не познават бюджета, а има и съвсем "пресни“ депутати, които никога не са били такива, ние сме длъжни да им кажем какво правят с този бюджет и колко опасен е той. В крайна сметка, решението е тяхно и в най-крайна сметка решението и отсъждането е на българския гражданин, който ще знае кой управляващ какви решения е взел за неговото бъдеще и в последствие ще знае как да коригира избора си“, добави експертът.

Ваня Григорова изрази опасение, че и този път депутатите ще гледат бюджета в "12 без 5“ и обясни: "Когато в 4.00 часа гласуваш параграф 17 и алинея 19 от него, няма как да бъдеш съсредоточен и да си дадеш сметка какво всъщност приемаш“.

Веселка ИВАНОВА



Още по темата: общо новини по темата: 804
11.04.2024 »
09.04.2024 »
25.03.2024 »
22.03.2024 »
22.02.2024 »
01.02.2024 »
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: